Keksiukai, bandelės ir pyragai –  apetitą keliantys skanėstai, kurie užpildo kavinių vitrinas. Pirmiausia jie patraukia dėmesį savo išvaizda, ir tik vėliau galime įvertinti jų skonį. Čia gana dažnai tenka prisiminti patarlę, kurioje teigiama, kad ne viskas yra auksas, kas auksu žiba. Kartais paprastas naminis pyragas yra kur kas skanesnis už įmantrius kavinėse siūlomus desertus.

REKLAMA

Beje, daugumą šių kepinių galima pasigaminti ir namuose. Šį kartą siūlome pasigaminti itin skanų pyragą su razinomis, kurį paruošti bus tikrai labai paprasta. Šį pyragą galite kepti kekso formoje: tokiu atveju jis atrodys taip pat išvaizdžiai, kaip ir kepiniai, siūlomi kavinėse ar kepyklėlėse.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 stiklinių kvietinių miltų
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinės kefyro
  • 1 stiklinės razinų
  • 2 kiaušinių
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 1 arb. š. saulėgrąžų aliejaus
  • Žiupsnelio druskos

Kaip gaminti?

REKLAMA

Maisto produktai turi būti kambario temperatūros. Sumaišykite miltus ir persijokite per sietelį su kepimo milteliais.

Atskirame dubenyje 2 didelius kiaušinius (arba 3 vidutinius) išplakite su cukrumi. Įberkite vanilinio cukraus. Suplakite ingredientus iki purių putų. Po 5 minučių supilkite kefyrą. Išmaišykite ir suberkite miltų bei kepimo miltelių mišinį. Silikonine mentele sumaišykite ingredientus iki vientisos masės. Į tešlą suberkite razinas be sėklų. Razinas galima iš anksto išvirti garuose. Išmaišykite tešlą.

REKLAMA

Kepimo indą sutepkite bekvapiu augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į formą. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Pyragas iškeps per 35–45 minutes. Tai priklauso nuo kepimo indo aukščio ir orkaitės galios. Dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs. Iškeptą pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite 10 minučių pravėsti.

REKLAMA

Šis paprastas pyragas su razinomis – tikras atradimas užimtoms šeimininkėms ir rūpestingoms mamoms. Pyragą paruošite iš visai nebrangių maisto produktų. Jei norite, į tešlą galite įberti riešutų, džiovintų vaisių ar kokoso drožlių. Svarbiausia – nepersistengti. Dėl gausybės priedų tešla tampa sunkesnė ir ne tokia puri. Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].