Traški minkšta tešla, užpildyta mėsos įdaru, tikrai sužadins apetitą.

REKLAMA

Šiuos pyragėlius mane išmokė kepti mama, ir šis receptas man patiko jau po pirmo bandymo. Pyragėlių ruošimas reikalauja visai nedaug pastangų, o skonis tikrai maloniai nustebina: mano vyras suvalgo 10 tokių pyragėlių ir paprašo dar!

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 750 g kvietinių miltų
  • 1,5 arb. š. druskos
  • 1 valg. š. cukraus
  • 11 g sausų mielių
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • 500 ml vandens

Įdarui:

  • 600 g maltos mėsos
  • 350 g svogūnų
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • Prieskonių (pagal skonį)
  • Augalinio aliejaus (kepimui)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į gilų dubenį įpilkite šilto vandens.

Suberkite mieles, cukrų, druską ir išmaišykite.

REKLAMA

Suberkite miltus ir išminkykite rankomis.

REKLAMA

Įpilkite aliejaus ir rankomis minkykite tešlą.

REKLAMA

Tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkykite.

Perkelkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 40 minučių pastovėti, kol tešla pakils.

REKLAMA

Keptuvę patepkite aliejumi ir suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus.

REKLAMA

Kepkite iki auksinės spalvos.

Į dubenį sudėkite maltą mėsą ir pakepintus svogūnus.

REKLAMA

Pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite rankomis.

REKLAMA

Pakilusią tešlą padėkite ant kilimėlio ir suformuokite 50-60 g rutuliukus.

REKLAMA

Ištempkite tešlą pirštais, į vidų dėkite įdaro ir suformuokite trikampiuką.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

Įdėkite trikampius ir kepkite juos iš abiejų pusių iki rudos spalvos.

REKLAMA

Štai ir viskas – galite patiekti!

REKLAMA

Skanaus!

Pamokėlė vaizdo įraše:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].