Šis pyragas yra fantastiškai skanus ir tiesiogine to žodžio prasme – tirpsta burnoje. Būtinai užsirašykite šį receptą iš „YouTube“, nes jo skonis yra lygiai toks pat, kaip grietinėlės. Tačiau jums reikia žinoti keletą smulkmenų ir pasigaminsite puikų desertą!

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 150 g miltų
  • 100 ml vandens
  • 100 ml pieno
  • 80 g sviesto
  • 4 kiaušinių
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio druskos

Kremui:

REKLAMA
  • 500 ml pieno
  • 150 g rudojo cukraus
  • 100 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 180 g sviesto

Gaminimo eiga:

  • Miltus persijokite ir sumaišykite su druska ir kepimo milteliais.
  • Sviestą ištirpinkite ir įpilkite pieno bei vandens. Mišiniui užvirus, suberkite miltus ir nuolat maišydami, užminkykite tešlą. Kai ji nebelimpa prie indo sienelių – darbas baigtas.
  • Nuimkite nuo kaitros ir leiskite atvėsti, po to įmaišykite kiaušinius.
  • Tešla turi būti vientisos konsistencijos.
  • Pusę tešlos masės paskleiskite apvalioje kepimo formoje, kurios dugną prieš tai išklokite kepimo popieriumi. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

REKLAMA
  • Iškepusiai tešlai leiskite atvėsti ir tą patį padarykite su likusia tešla.
  • Paruoškite kremą: į puodą įmuškite kiaušinius, įpilkite cukraus, miltų, pieno ir išvirkite tirštą pudingą.
  • Išsukite sviestą ir įmaišykite į atvėsintą pudingą – kremas jau paruoštas!
  • Pirmąjį atvėsintos tešlos sluoksnį dėkite į formą. Ant jos paskleiskite kremą.
  • Uždenkite  kremą antruoju sluoksniu ir pabarstykite cukraus pudra.
  • Patiekite atšaldytą.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].