Šis stebėtinai skanus, subtilus obuolių pyragas su manų kruopomis yra bulgarų virtuvės patiekalas. Skubu patikinti, kad toks pyragas tikrai nenuvils. Pirma, pats receptas yra neįprastai paprastas, jam nereikia jokių specialių kulinarinių įgūdžių.

REKLAMA

Antra, jis paruošiamas labai greitai. Galiausiai, kaip sakiau, yra nuostabiai skanu. Rezultatas viršys visus jūsų lūkesčius!

REKLAMA

Jums reikės:

stiklinės manų kruopų

REKLAMA

Stiklinės miltų

REKLAMA

Stiklinės cukraus

REKLAMA

Stiklinės pieno

REKLAMA

pusantro šaukštelio kepimo miltelių

REKLAMA

citrinos sultys

REKLAMA

5 vidutinio dydžio obuoliai.

REKLAMA

Gaminimas:

Šio pyrago paruošimas yra gana neįprastas, tačiau rezultatas bus nuostabus. Pirmiausia sumaišykite visus sausus produktus: manų kruopas, miltus, cukrų, kepimo miltelius. Taip pat galite pridėti žiupsnelį druskos, bet nebūtinai.

REKLAMA

Obuoliai turi būti tarkuoti. Sutarkavus nedelsiant apšlakstykite citrinų sultimis, kitaip obuoliai patamsės.

Imame kepimo indą, sutepame jį margarinu ar sviestu, tolygiai supilame stiklinę paruošto sausų produktų mišinio, uždedame sluoksnį obuolių, tada vėl sausą mišinį ir obuolius.

REKLAMA

Prieš dėdami pyragą į orkaitę, tolygiai užpilkite pyragą stikline verdančio pieno, pyragą atsargiai subadykite peiliu ar šakute, kad pienas pasiektų apatinį sluoksnį. Šis pyragas kepamas maždaug 50–60 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].