Tradicinis varškės pyragas su aguonomis iš Vokietijos

Vokietijos virtuvė garsėja skaniais desertais. Pavyzdžiui, tradicinis Juodojo miško tortas – subtiliausias kreminio šokolado skonio biskvitas, kuris užkariavo visus Europos smaližius. Tačiau yra dar vienas vokiškas pyragas, į kurį verta atkreipti dėmesį. Tai klasikinis varškės pyragas su aguonomis, kurį paruošti labai paprasta!

REKLAMA

pyragas

Vokiškas varškės pyragas su aguonomis

Kodėl vokiškas pyragas yra geras? Tai puikus delikatesas prie arbatos, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Trapi tešla ir subtilus aguonų-varškės įdaras nepaliks abejingų. O desertas ne tik labai skanus, bet ir sveikas.

REKLAMA

Pagaminti vokišką pyragą yra labai paprasta. Jam reikalingi ingredientai yra bet kurioje parduotuvėje. Ir pats receptas yra lengvai įveikiamas net pradedančiajai šeimininkei.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 700 ml pieno
  • 100 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 100 g manų kruopų
  • 150 g aguonų
  • 300 g varškės
  • 1 kiaušinio

Tešlai reikės:

  • 300 g miltų
  • 2-3 šaukštų cukraus
  • 100 g sviesto

Gaminimas:

REKLAMA

Pirmiausia paruoškite įdarą. Į puodą supilkite pieną, tada įpilkite sviesto ir cukraus. Maišydami masę, ištirpinkite cukrų ir sviestą.

pyragas

REKLAMA

Tada į kreminį pieno mišinį įpilkite manų kruopų ir aguonų. Virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.

REKLAMA

Dabar padarykite tešlą. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir sviestą. Rankomis sutrinkite viską į trupinius.

Trečdalį tešlos suberkite į kepimo indą ir trupinius lengvai suspauskite. Tada šaldykite 30 minučių.

REKLAMA

pyragas

Į varškę įpilkite vanilės ir įmuškite kiaušinį. Kruopščiai sumaišykite viską iki vientisos masės. Tuomet į varškę įmaišykite atvėsusią aguonų masę. Vėl viską išplakite maišytuvu.

REKLAMA

Sudėkite įdarą į formą, ant jau prieš tai paruoštos tešlos. Ant viršaus suberkite likusius tešlos trupinius.

Vokišką pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, 40-50 minučių. Kai pyrago viršus paruduos, galite jį išimti iš orkaitės. Leiskite pyragui atvėsti, tada galėsite išimti iš formos.

REKLAMA

Visą gaminimo eigą galite pamatyti žemiau pateiktame vaizdo įraše.

REKLAMA

Vokiškas varškės pyragas su aguonomis yra labai skanus ir patiks visiems šeimos nariams!

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].