Subtiliausias ir kvapiausias medaus tortas. Norėsis dar ir dar

Šiandien mes jums pasakysime, kaip gaminamas medaus tortas, kuris nukels jus tiesiai į vaikystės prisiminimus. Tortas yra didelis, todėl jo pakanka visiems. Pagrindinis dalykas yra būti kantriam. Kelias gana ilgas, bet rezultatas tikrai patiks.

REKLAMA

MEDAUS TORTAS

Daugeliui medaus tortas užima ypatingą vietą širdyje. Todėl net ir nemėgstantys gaminti ir kepti dažnai nusprendžia pasigaminti medaus tortą. Nes tokiam desertui atsispirti tikrai neįmanoma.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 450 g kiaušinių
  • 500 g miltų
  • 200 g cukraus
  • 100 g cukraus karamelei
  • 150 g grikių medaus
  • 8 g sodos

tortas

Gaminimas:

REKLAMA

Pirmiausia išplakite kiaušinius ir cukrų, kol gausis purios putos. Tai atlikti bus patogiau, jei turite maišytuvą. Dabar galite įjungti orkaitę ir įkaitinti iki 180 laipsnių.

Tuo tarpu paruoškite karamelę. Paimkite puodą storu dugnu ir kaitinkite cukrų iki rudos masės. Kol neužvirė, nukelkite nuo ugnies, išmaišykite ir supilkite medų.

REKLAMA

Beje, geriau imti grikių medų, nes tik jis suteiks specifinį medaus skonį ir kvapą. Kitoks medus tortui suteiks tik saldumo ir nieko daugiau.

REKLAMA

Po to jums reikia vėl pastatyti karamelę ant vidutinės ugnies 40 sekundžių. Dabar ten reikia įdėti sodos, nukelti nuo ugnies ir vėl gerai išmaišyti. Masė padidės 4 kartus.

tortas

REKLAMA

Į kiaušinius reikia supilti dar karštą karamelę ir tuo pačiu metu plakti mikseriu. 2-3 minučių turėtų pakakti.

Dabar į karamelės-kiaušinių masę galite įdėti miltų. Jie turi būti sijojami ir įdedami dalimis. Medine mentele švelniai įmaišykite miltus.

REKLAMA

3 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir padalinkite tešlą į 3 lygias dalis. Taip pat palikite kelis paskutinius šaukštus tešlos. Mums jos reikės dekoravimui.

Išlygindami tešlą ant kepimo skardų, būtinai įdėkite daugiau masės į pyragų kampus. Nes paprastai jie labiausiai išdžiūsta.

REKLAMA

Tada pašaukite juos po vieną kepti orkaitėje. Kiekvienas biskvitas keps 7-8 minutes. Svarbiausia jų neišsausinti! Geriau juos anksčiau, nei vėliau išimkite iš orkaitės.

REKLAMA

Kol mūsų pyragai vėsta, yra likusi tešla. Tik šią porciją jau galima pakankamai išdžiovinti, kad pyragas gerai subyrėtų. Iškepus šį biskvitą reikia sutarkuoti.

tortas

REKLAMA

Medaus torto kremas

Jums reikės:

  • 500 ml pieno
  • 25 g miltų
  • 25 g kukurūzų krakmolo
  • 100 g kiaušinių
  • 80 g grikių medaus
  • 50 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 300 g 20% ​​grietinės

Gaminimas:

REKLAMA

Kol pyragai vėsta, reikia paruošti kremą. Norėdami tai padaryti, pieną kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol jis pradės garuoti.

Kol pienas kaitinamas, išplakite kiaušinius ir cukrų. Tada įpilkite krakmolo ir miltų, ir sumaišykite mišinį iki vientisos masės.

REKLAMA

Kai pienas pradeda garuoti, į jį supilkite kiaušinių masę. Būtina viską nuolat maišyti!

Palaukite, kol kremas užvirs, tada virkite apie 30 sekundžių, užvirus nukelkite nuo ugnies.

REKLAMA

Į kremą įpilkite medaus, sviesto ir grietinės. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite, kad gautumėte tirštą ir vienalytę masę.

REKLAMA

Laikas sutepti tortą

Padalinkite kremą į tris dalis, paskui kiekvieną jų tolygiai paskirstykite ant atvėsusių biskvitų.

Dabar jums reikia supjaustyti pyragą skersai ir dėti vieną gabalą ant kito. Taip jis taps ne toks platus, bet aukštesnis.

REKLAMA

tortas

Palikite tortą per naktį šaldytuve, kad susigertų. Po to galite nupjauti nelygumus ir apibarstyti visą paviršių trupiniais

REKLAMA

Tai užtikrins, kad tortas gerai atrodytų ir, veikiamas oro, kremas nepakeistų spalvos. Išsamią informaciją apie pasiruošimą galite peržiūrėti šiame vaizdo įraše.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].