Obuolių pyragas su varške. Už jį skanesnio nerasite

Verčiau kepti savo mėgstamą obuolių pyragą, nei pirkti parduotuvėje esančius desertus! Šis pyragas įrodo, kad nieko nėra neįmanomo. Šis obuolių pyragas sujungia vyro mėgstamą obuolių pyragą ir sūnaus dievinamą varškės pyragą. Paragavę šio pyrago, laimingi yra visi!

REKLAMA

Aš kiekvieną savaitgalį būtinai gaminu obuolių ir varškės pyragą. Be to, mes jau turime tradiciją: šeštadienio vakarą gerti arbatą ir mėgautis pyragu. Jokių telefonų ar kitų reikalų, tik šeimos susibūrimas. Štai kaip vienas pyragas gali suvienyti šeimą!

pyragas

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kvietinių miltų 400 g
  • Cukraus 300 g
  • Kiaušinių 5 vnt.
  • Sviesto 200 g
  • Varškės 500 g
  • Manų kruopų 100 g
  • Obuolių 3 vnt.
  • Citrinos sulčių 3 šaukštų
  • Cinamono 1 šaukštelio
  • Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį

Gaminimas:

Miltus sumaišykite su 150 g cukraus, 1 kiaušiniu ir minkštu sviestu. Išminkykite trapią tešlą ir padalinkite ją į dvi dalis – didesnę ir mažesnę. Kiekvieną gabalėlį suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Likusius kiaušinius ir cukrų išplakite iki purumo. Suberkite varškę ir gerai išmaišykite.

pyragas

REKLAMA

Suberkite manų kruopas ir išmaišykite ingredientus iki vientisos masės. Uždenkite mišinį ir palikite 20-30 minučių, kad išbrinktų manų kruopos.

REKLAMA

Sutepkite kepimo formą su nuimamais šonais augaliniu aliejumi. Ant formos dugno ir šonų paskirstykite didesnę tešlos dalį.

pyragas

REKLAMA

Nuplaukite ir jei norite nulupkite obuolius. Pašalinkite sėklas. Supjaustykite obuolius plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite obuolius citrinos sultimis ir išmaišykite, kad neparuduotų.

REKLAMA

Ant tešlos išdėliokite obuolių skilteles ir pabarstykite cinamonu. Ant viršaus paskleiskite varškės įdarą.

pyragas

REKLAMA

Antrąją tešlos dalį iškočiokite, suplėšykite nedideliais gabalėliais ir uždenkite jais visą varškės masę. Kepkite 60–70 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Subtiliausias obuolių pyragas visada pavyksta! Puikus trapios tešlos, cinamonu apibarstytų obuolių ir purios varškės įdaro derinys. Būtinai išbandykite šį skanėstą. Jūs net nepastebėsite, kaip šis pyragas taps jūsų mėgstamiausiu skanėstu!
Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].