Skonis, kuris sužavės kiekvieną. Puikiai tiks šventėms!

REKLAMA

Ingredientai

  • Cukrus – 250 g
  • Sviestas – 100 g
  • Plytelė tamsaus šokolado arba kakavos (papuošimui)
  • Minkšti sausainiai – 50 vnt.
  • Džiovintos slyvos – 150 g
  • Biri varškė – 500 g
  • Grietinė (30 % riebumo) – 250 ml

Gaminimo eiga

Slyvas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių, tada nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.

REKLAMA

Paruoškite kremą: varškę su cukrumi sutrinkite trintuvu, tada supilkite grietinę ir plakite iki vientisos masės. Toliau maišydami, sudėkite sviestą.

Torto sluoksniavimas: ant pasirinkto indo dugno dėkite 10 gabalėlių sausainių, patepkite plonu kremo sluoksniu. Ant viršaus uždėkite keletą džiovintų slyvų. Kartokite, kol neliks sausainių.
Torto viršų ir šonus aptepkite kremu. Ant viršaus pabarstykite šokolado drožlėmis arba kakavos milteliais.
Skanaus!
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].