Gaivus ir lengvas, vasariškas pyragas su braškėmis

Praėjusią vasarą gavau tikrai auksinio pyrago receptą, kuriuo mamos draugė pasidalijo su manimi. Kaip dabar prisimenu, einu į savo tėvų namus ir girdžiu mamos draugės balsą: „Sūnus pasiėmė gabalėlį šio pyrago į darbą ir visi klausinėjo, koks jo receptas. Vis dėlto tai ne pyragas, o stebuklas. Išbandyk ir tu!

REKLAMA

Ir aš girdžiu entuziastingus mamos šūksnius: „ Užrašyk: 1 stiklinė kefyro, 50 gramų sviesto, miltų… “ Na, dabar aš taip pat su malonumu gaminu šį pyragą. Nepretenzinga sudėtis ir lengvas paruošimas sukuria tobulo skonio desertą!

pyragas

REKLAMA

BRAŠKIŲ PYRAGAS

Šiandien pasakysime, kaip pasigaminti braškių pyragą su kefyru. Jo skonis toks nepaprastas, kad patiks net išrankiausiems.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 170 g cukraus
  • 1 valgomojo šaukšto kefyro
  • 50 g sviesto
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 300 g braškių
  • žiupsnelio druskos

pyragas

Gaminimas:

Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Leiskite jam atvėsti.

REKLAMA

Patogiame inde nedideliu greičiu išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos, kol jų tūris padidės. Supilkite cukrų ir toliau plakite 5 minutes, kol susidarys puri lengva masė.

REKLAMA

pyragas

Supilkite kefyrą ir sviestą, dar šiek tiek pamaišykite šluotele ar maišytuvu mažu greičiu. Persijokite miltus, įberkite kepimo miltelių.

REKLAMA

Maišykite viską, kol gausite lygią ir vienalytę tešlą. Pagal konsistenciją ji turėtų būti panaši į grietinę.

REKLAMA

pyragas

Kepimo indą sutepkite sviestu. Ant formos dugno išdėliokite nuplautas braškes, kurioms pašalinti koteliai.

REKLAMA

Užpilkite tešlą ant braškių, kad ji tolygiai padengtų uogas. Pašaukite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite 60 minučių. Ar pyragas iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku.

REKLAMA

pyragas

Pyragą visiškai atvėsinkite, ir tik tada išimkite jį iš formos ir patiekite. Viskas, braškių pyragas yra paruoštas. Skanaus!

REKLAMA

Kvapnus naminis pyragas su braškėmis ir kefyru nepaliks abejingų. Skanus, subtilus, lengvas, aromatingas… Ir kaip lengvai paruošiamas!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].