Jei pavargote nuo monotonijos, būtinai pabandykite pasigaminti šį subtilų, mažai kalorijų turintį pyragą. Vietoj cukraus – medus, o vietoj įprastų miltų – avižiniai dribsniai. Kremui naudojame 15 % arba 20 % riebumo grietinę. Tai tikrai puikus desertas, jei norite numesti svorio, bet ir nenorite atsisakyti saldumynų. Su tokiu desertu galite tapti lieknesni!

REKLAMA

Kad būtų saldžiau ir pyragas įgautų subtilaus skonio, jis yra puošiamas bananu su kokybišku tarkuotu šokoladu ir riešutais. Paruošimas užtrunka iki 20 minučių. Tačiau kalorijų kiekis yra minimalus, palyginti su kitais saldumynais. Tikrai rekomenduojame! Pagal šį receptą pagaminsite vieną nedidelį pyragą, jei planuojate gaminti kompanijai, visus ingredientus padvigubinkite.

REKLAMA

Ingredientai

  • Avižų dribsniai – 70 g
  • Bananai – 2 vnt.
  • Grietinė – 100 g
  • Migdolų drožlės – pagal skonį
  • Sviestas – 10 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Medus – 15 g
  • Mėgstamas šokoladas – 15 g
  • Vanilė – pagal skonį

Gaminimo eiga

1 bananą sutrinkite šakute iki vientisos masės.

REKLAMA

Įdėkite kiaušinį, avižinius dribsnius, šiek tiek sviesto, medaus ar kito saldiklio. Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Padalinkite masę į tris dalis ir apkepkite jas blynelių formoje svieste.

REKLAMA

Leiskite pyragams atvėsti ir, jei reikia, apipjaustykite kraštus (tam galite naudoti lėkštę).

Iš likusių tešlos gabalėlių padarykite trupinius. Jie pasitarnaus kaip puošmena viršuje.

REKLAMA

Grietinę sumaišykite su vanile.

REKLAMA

Supjaustykite bananą.

REKLAMA

Ant kiekvieno avižinės košės lakšto gausiai tepkite kremą, tada išdėliokite bananų griežinėlius, dėkite kitą sluoksnį ant viršaus ir taip kartokite, kol lakštų neliks.

Galiausiai torto viršų ir šonus aptepkite grietine.

REKLAMA

Įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Pasirinktinai apibarstykite tarkuotu šokoladu ir papuoškite migdolų drožlėmis.

REKLAMA

Pyragėliams kepti vietoj sviesto galima naudoti kokosų aliejų. Tada aromatas bus sodresnis ir konsistencija – švelnesnė. Pasidalinkite savo receptais ir avižinių patiekalų paslaptimis komentaruose.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].