Šio pyrago tešla ruošiama su kefyru, pridedant sodos ar kepimo miltelių. Tai patogiau nei mielinė tešla, nes nereikia laukti, kol tešla bus paruošta kepimui, ir nereikia bijoti, kad ji neiškils. Šio pyrago kepimas neužtruks ilgai.

REKLAMA

Sudėtis:

270 g miltų

REKLAMA

0,4 l kefyro

5 kietai virti kiaušiniai įdarui

REKLAMA

2 žali kiaušiniai tešlai

0,5 šaukštelio druskos

REKLAMA

0,5 šaukštelio cukraus

70 g sviesto

REKLAMA

1 šaukštelis kepimo miltelių

200 g žaliųjų svogūnų

REKLAMA

pipirai pagal skonį

1 šaukštas pieno

REKLAMA

1 trynys

Gaminimas:

Pirmiausia paruoškite įdarą. Supjaustykite svogūnus dideliais arba mažais gabalėliais, kaip jums patinka.

REKLAMA

Kiaušinius išvirkite iš anksto vandenyje su druska. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

REKLAMA

Sumaišykite šiuos ingredientus. Paskaninkite prieskoniais. Galite įpilti ir aliejaus, kad įdaras nesukristų. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Paruoškite tešlą. Išplakite cukrų, druską ir kiaušinius. Jei norite galite tai atlikti rankiniu būdu arba su maišytuvu.

REKLAMA

Supilkite kefyrą, vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius (pirmiausia būtinai išsijokite, kad į tešlą daugiau nieko nepatektų). Iš pradžių suberkite tik pusę reikiamų miltų.

REKLAMA

Šiame etape galima supilti atvėsintą išlydytą sviestą. Vėl viską išmaišykite.

REKLAMA

Belieka suberti likusius miltus ir maišyti iki vientisos masės. Konsistencija turėtų būti panaši į blynų tešlos.

REKLAMA

Sutepkite formą aliejumi arba, jei ją galima nuimti, dugną išklokite kepimo popieriumi ir sutepkite šonus.

REKLAMA

Supilkite pusę tešlos lygiu sluoksniu, tada sudėkite įdarą ir vėl likusią tešlą. Supurtykite, pašalindami orą, kuris gali susidaryti viduje.

REKLAMA

Kepkite pyragą orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje. Kepkite, kol iškeps: apie 40-50 minučių. Patikrinkite dantų krapštuku. Jei ant jo nelieka tešlos – pyragas iškepęs.

REKLAMA

Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, pyragą aptepkite tokiu mišiniu. Sumaišykite pieną ir trynį.

REKLAMA

Leiskite atvėsti formoje, tada bus lengviau išimti, kad pyragas nesubyrėtų.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].