Pieno ir cukraus žėlė. Pasigaminkite nekaloringą desertą!

Pieno ir cukraus žėlė yra skanus ir gražus desertas, jį paruošti labai paprasta. O skonis priimtinas kiekvienam šeimos nariui.

REKLAMA

Remiantis pavadinimu, galbūt nėra sunku suprasti, kad pienas ir cukrus taps pagrindiniais būsimo deserto ingredientais, tačiau be želatinos jis neišsivers. Visa kita yra tiesiogine prasme po ranka. Viskas, ko jums reikia – tai noras pasigaminti tortą ir gera nuotaika. Pradėkime!

Pieno ir cukraus žėlė

Jums reikės:

500 ml vandens

REKLAMA

250 ml pieno

REKLAMA

pienas

75 g želatinos

REKLAMA

želatina

cukraus pagal skonį

REKLAMA

maistinių dažų pagal poreikį

REKLAMA

uogų pagal skonį

REKLAMA

Gaminimas:

Jums reikia pradėti nuo skaidrios želė, todėl želatiną ištirpinkite vandenyje pagal instrukcijas, bet santykiu 25 g / 250 g vandens. Iš viso pusė litro vandens ir 50 gramų želatinos. Viską supilkite į formą ir šaldykite iki visiško sustingimo.

REKLAMA

Pieno ir cukraus žėlė

Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant kaitros, leiskite jam užvirti. Želatiną ištirpinkite tuo pačiu būdu, tik mažesnį kiekį – 25 gramus. Kai pienas užvirs, įpilkite į jį dažų ir praskiestos želatinos. Palaukite, kol pienas vos atvės.

REKLAMA

Pieno ir cukraus žėlė

Paimkite sustingusią skaidrią želė iš šaldytuvo, pats laikas kurti gėles. Švirkštu paimkite pieno želė ir švirkščiant į skaidrią žėlę kurkite gėles. Vėl viską sudėkite į šaldytuvą, leiskite sustingti. Kai želė sustings, ją reikia atsargiai iškelti į gražesnį indą. Pieno ir cukraus žėlė paruošta.

REKLAMA

Skanaus!

Pieno ir cukraus žėlė

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].