Skanios, sultingos ir lengvai paruošiamos mėsos, kuri bus minkšta ir skani, receptas. Jei nemėgstate sprandinės srities mėsos dėl jos kietumo, šis receptas kaip tik jums.

REKLAMA

Taip paruošta mėsa tiesiog tirps burnoje ir bus labai labai skani!

REKLAMA

Norint pagaminti šį patiekalą, jums reikės:

  • 400 g kiaulienos sprandinės su kaulu
  • 1 valgomojo šaukšto prieskonių (geriausia steiko prieskonių)
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 2 vnt. svogūnų
  • 200 ml šviesaus alaus
  • 50 ml sultinio arba vandens
  • 1 valgomojo šaukšto taukų

Papuošimui:

REKLAMA
  • Petražolių
  • Svogūnų laiškų

Garnyrui:

  • Bulvių (keptų arba virtų)
  • Bulvių košės
  • Ryžių
  • Makaronų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Kiaulienos sprandinę supjaustykite griežinėliais.

REKLAMA

Kiekvieno gabalėlio storis turėtų būti apie 2 cm.

Apšlakstykite mėsą aliejumi ir pabarstykite pipirais.

REKLAMA

Palikite šaldytuve 24 valandoms marinuotis.

Prieš gamindami, palikite kambario temperatūroje maždaug valandai.

REKLAMA

Tada keptuvėje su trupučiu įkaitinto aliejaus apkepkite mėsą iš abiejų pusių (po 3 minutes iš kiekvienos pusės).

REKLAMA

Į kepimo indą įdėkite sviesto ir jo dugną išklokite pusžiedžiais supjaustytais svogūnais.

Įdėkite mėsą ir uždenkite ją kitu svogūnų, taip pat supjaustytu pusžiedžiais, sluoksniu.

REKLAMA

Įpilkite alaus ir uždenkite dangčiu arba folija.

Įdėkite į orkaitę ir kepkite apie vieną valandą 220 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Atidarykite, aptepkite sultiniu ir kepkite, kol mėsa įgaus gražią spalvą.

REKLAMA

Leiskite padažui gerai įsigerti į mėsą.

Svogūnai sušvelnins alaus kartumą.

REKLAMA

Mėsą patiekite su savo mėgstamu garnyru.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].