Patiekalai su aguonomis. Paįvairinkite savo Kūčių stalą!

Patiekalai su aguonomis laikomi vienais populiariausių švenčių metu. Jie yra vieni naudingiausių, nes aguonose yra 10 kartų daugiau kalcio nei varškėje. Ta proga pristatome jums net kelis patiekalų su aguonomis receptus!

REKLAMA

Patiekalai su aguonomis

Receptai su aguonomis

Šie receptai bus naudingi ruošiantis Kūčioms ar laikantis pasninko advento metu.

REKLAMA

Pyragėliai su aguonomis

Patiekalai su aguonomis

Jei laikotės pasninko, kiaušinius ir pieną galite pakeisti vandeniu ir aliejumi.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 šaukštų miltų
  • 0,5 šaukšto pieno arba vandens
  • 1 kiaušinio arba 2 šaukštų augalinio aliejaus
  • 5 šaukštų skysto medaus
  • 4 šaukštų aguonų
  • 1 valgomojo šaukšto sviesto ar aliejaus
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • žiupsnelio citrinos rūgšties

Gaminimas:

1 valgomą šaukštą aguonų užpilkite verdančiu vandeniu 15 minučių. Nupilkite nuo aguonų perteklinį vandenį ir sumaišykite su kiaušiniu ir medumi. Į šį mišinį įpilkite pieno, kepimo miltelių, citrinos rūgšties ir minkšto sviesto. Suberkite miltus mažomis dalimis, nuolat minkydami tešlą.

REKLAMA

Tešlą iškočiokite iki 3 mm storio ir padėkite ant kepimo skardos, suteptos augaliniu aliejumi. Supjaustykite tešlą keturkampiais gabalėliais. Kepkite įkaitintoje iki 160 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol pyragėliai taps auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Patiekalai su aguonomis

Kol pyragėliai kepa, paruoškite įdarą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite medų ir 3 šaukštus aguonų sėklų. Išimkite iš orkaitės pyragėlius ir atskirkite kiekvieną gabalėlį. Apliekite juos medaus-aguonų mišiniu ir leiskite mirkti 30 minučių.

REKLAMA

Patiekalai su aguonomis

Koldūnai su aguonomis

Patiekalai su aguonomis

REKLAMA

Tešlai reikės:

  • 4 šaukštų miltų
  • 250 ml išrūgų arba vandens
  • 20 g augalinio aliejaus
  • 2 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos

Įdarui reikės:

  • 125 g aguonų
  • 50 g cukraus
  • 2 šaukštelių medaus

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu 30 minučių. Kiek įmanoma nusausinkite ir sutrinkite su cukrumi iki baltumo. Įpilkite medaus ir išmaišykite. Į išsijotus miltus įpilkite šalto, beveik ledinio vandens, įmuškite kiaušinius, įpilkite augalinio aliejaus ir įberkite žiupsnelį druskos.

Morkų sausainiai

REKLAMA

Minkykite tešlą ir 20 minučių palaikykite šaldytuve. Formuokite virtinukus įprastu būdu, įdėdami aguonų įdaro. Virkite lengvai pasūdytame vandenyje arba naudodami garų puodą. Patiekite su medumi ar lydytu sviestu. Arba visai be padažo.

Patiekalai su aguonomis

REKLAMA

Aguonų įdaras bet kokiems kepiniams

Patiekalai su aguonomis

Jums reikės:

  • 1 valgomojo šaukšto sausų aguonų
  • 300 ml verdančio vandens
  • 150 ml pieno
  • 5 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų kukurūzų krakmolo ar manų kruopų

Gaminimas:

15 minučių užpilkite aguonas verdančiu vandeniu. Nupilkite vandenį, įpilkite pieno ir kaitinkite mišinį ant vidutinės ugnies 30 minučių. Atskirame inde sumaišykite cukrų ir krakmolą (ar manų kruopas) ir suberkite į aguonas. Užvirkite, išjunkite ugnį ir leiskite atvėsti po uždarytu dangčiu (šiame etape galite pridėti razinų, medaus, vanilės, riešutų). Šį įdarą naudokite bandelėms, pyragams.

REKLAMA

Vyniotinis su aguonų įdaru

Patiekalai su aguonomis

REKLAMA

Šis aguonų vyniotinio receptas yra universalus. Ir įdarą galite pasirinkti kokį tik norite.

Jums reikės:

  • 600 g aguonų įdaro su medumi
  • 500 g miltų
  • 200 ml pieno
  • 40 g šviežių mielių
  • 3 kiaušinių
  • 3 šaukštų cukraus
  • 50 g sviesto
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • žiupsnelio vanilino

Gaminimas:

Į pašildytą pieną įpilkite cukraus ir mielių. Leiskite pastovėti 15 minučių, kol ant mielių susidarys putotas sluoksnis.

REKLAMA

Sumaišykite 2 kiaušinius su druska ir išlydytu sviestu, ir supilkite į mieles. Suberkite išsijotus miltus nedidelėmis dalimis ir minkykite tešlą.

REKLAMA

Tešlą palikite 2 valandoms šiltoje vietoje. Per tą laiką ji turėtų padvigubėti. Praėjus šiam laikui, tešlą iškočiokite į kuo plonesnį sluoksnį. Tolygiai paskirstykite įdarą ir viską susukite.

Švelniai perkelkite ritinį ant kepimo skardos, suteptos augaliniu aliejumi. Palikite 15–20 minučių, sutepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sausomis aguonomis.

REKLAMA

Patiekalai su aguonomis

10 minučių kepkite patiekalą įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Kas dešimt minučių sumažinkite temperatūrą dvidešimt laipsnių. Kepkite 40–60 minučių (laikas priklauso nuo ritinio ir orkaitės dydžių).

REKLAMA

Patiekalai su aguonomis

Tikimės, kad šie patiekalai su aguonomis papuoš jūsų šventinį stalą ir pradžiugins artimuosius.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].