Purus varškės apkepas su avižiniais dribsniais. Jam abejingų nėra

Daugelis šeimininkių miltus keičia avižiniais dribsniais, kad sumažintų kepinių kalorijų kiekį. Šio recepto rezultatas – įdomus varškės ir avižinių dribsnių apkepas, kurio įdaras priklauso tik nuo jūsų vaizduotės. Pavyzdžiui, man patinka vyšnios.

REKLAMA

Tai turbūt lengviausias mano kada nors pagamintas varškės apkepas. Viename tinklaraštyje mergina taip gyrė patiekalą, kad nusprendžiau jį išbandyti.

apkepas

REKLAMA

Jums reikės:

  • Varškės 400 g
  • Banano 1 vnt.
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Avižinių dribsnių 3 šaukštų

Gaminimas:

Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, išplakite juos šluotele. Tada įmaišykite avižinius dribsnius. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.

Per tą laiką dribsniai turėtų išbrinkti. Tada sudėkite supjaustytą bananą. Sutrinkite jį šakute ir sumaišykite su dribsniais.

REKLAMA

Į avižinę tešlą sudėkite varškę. Vėl viską išmaišykite iki vientisos masės. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Ir supilkite tešlą.

REKLAMA

Kepkite apkepą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30-35 minutes. Tada leiskite šiek tiek atvėsti, kad varškės apkepas pjaustant nesubyrėtų.

apkepas

REKLAMA
Šį varškės apkepą gaminu net kelis kartus per savaitę. Aš valgau jį be jokio padažo, nes stengiuosi išlaikyti figūrą. Kita vertus, mano vaikai dažnai jį pagardina įvairiomis uogienėmis.
Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].