Neseniai draugas man padovanojo vaflinę, nors aš niekada nevalgiau vaflių. Tačiau draugas patikino, kad tai – tobuli pusryčiai. Porą dienų prietaisas tik žiūrėjo į mane priekaištingai, o tada nusprendžiau pabandyti pasigaminti belgiškus vaflius. Štai taip dabar prasideda mano rytas!

REKLAMA

Man patinka, kad skanėstas yra sotus ir saldus. Dažniausiai minkštus belgiškus vaflius apibarstau cukraus pudra arba užsidedu jogurto ar grietinės. Labai skanu su kaušeliu ledų ir vaisiais. Tie, kurie turi vaflinę, išbandykite šį receptą!

REKLAMA

Ingredientai

  • 100 g sviesto
  • 230 ml pieno
  • 180 g kvietinių miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 0,5 a. š. druskos
  • 2 g vanilinio cukraus
  • 1 a. š. kepimo miltelių
Gaminimo eiga

1. Atskirkite baltymus nuo trynių. Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi ir ištirpintu sviestu. Supilkite pieną, suberkite kepimo miltelius, vanilę ir miltus, užminkykite tešlą.

REKLAMA

2. Kiaušinių baltymus išplakite su druska iki standžių putų. Švelniai įmaišykite kiaušinio baltymą į trynių masę.

REKLAMA

3. Gerai pašildykite vaflių formą. Į kiekvieną skyrių įpilkite 2 šaukštus tešlos, kepkite 3–4 minutes.

REKLAMA

Dabar belgiškų vaflių receptas – jūsų kišenėje! Išmokus, gaminimas užtruks daugiausiai apie 10 minučių, pavyzdžiui, aš iš karto įjungiu vaflinę, kad sušiltų ir greitai gaminu tešlą. Vienas ir du, ir stebuklingi pusryčiai yra paruošti!

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].