Skaniausi rauginti kopūstai: 4 laiko patikrinti receptai

Mano teta yra užkietėjusi namų šeimininkė. Ji iš principo neperka paruoštų patiekalų parduotuvėje. Kartą teta buvo apsistojusi pas mus ir gyrė ant stalo esančius raugintus kopūstus. Ji buvo šokiruota, kai pasakiau, kad jie buvo įsigyti parduotuvėje. Ji nedelsiant pažadėjo išmokyti mane, kaip turi būti raugiami kopūstai.

REKLAMA

Nuo vaikystės prisimenu jos kopūstus stiklainyje. Teta sėkmingai raugindavo ir kopūstus, ir pomidorus. Be to, receptai nebuvo labai sudėtingi. Norint paruošti mano tetos raugintus kopūstus, jums reikia pagrindinių ingredientų ir šiek tiek fantazijos. Pradėkime?

Rauginti kopūstai su medumi

kopūstai

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3 kg kopūstų
  • 1 morkos
  • 10 vnt. juodųjų pipirų
  • 4-5 lauro lapų
  • 1 litro vandens
  • 2 šaukštų medaus
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 1 valgomojo šaukšto druskos

Gaminimas:

REKLAMA

Sutarkuokite morkas ir susmulkinkite kopūstus. Perkelkite ingredientus į didelį emaliuotą puodą. Apibarstykite juos pipirais, pridėkite lauro lapų.

Rankomis pagniaužykite morkas ir kopūstus, kad daržovės išskirtų sultis. Paruoškite sūrymą. Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų, druską ir medų. Supilkite sūrymą ant kopūstų. Jis turi juos visiškai uždengti.

REKLAMA

Uždenkite kopūstus plačiu dangčiu ir uždėkite svorį. Palikite kopūstų puodą 1-2 dienoms vėsioje vietoje, pavyzdžiui, sandėliuke. Tada kopūstus perdėkite į stiklainius.

Rauginti kopūstai su spanguolėmis

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3 kg kopūstų
  • 100 g morkų
  • 100 g spanguolių
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 75 g druskos
  • 10 g krapų sėklų
  • 5-6 lauro lapų
  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

REKLAMA

Kopūstus plonai supjaustykite, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite į didelį puodą, pabarstykite druska ir cukrumi. Suberkite ten krapų sėklas ir paprikas.

Daržoves paspaudykite rankomis, kad iš jų išsiskirtų sultys. Dėkite 2 lauro lapus ant 10 l puodo dugno. Sluoksniuokite kopūstus, morkas, spanguoles ir likusius lauro lapus.

REKLAMA

Paspauskite kopūstus. Ant jų uždėkite lėkštę ar lentelę ir svorį. Palikite kopūstus 2-3 dienas vėsioje vietoje, periodiškai nugriebdami putas.

Tada nuimkite svorį, subadykite mediniu iešmu. Palikite kopūstus dar vienai dienai. Sudėkite kopūstus į švarius stiklainius, uždarykite plastikiniais dangteliais.

REKLAMA

Rauginti kopūstai su čili pipirais

kopūstai

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2,5 kg kopūstų
  • 2 morkų
  • 1 čili pipiro
  • 2 šaukštų druskos
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 1 litro vandens

Gaminimas:

Kopūstus supjaustykite plonai. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Pašalinkite sėklas iš čili pipiro. Supjaustykite jį plonais žiedais. Sumaišykite šiuos tris ingredientus kartu.

REKLAMA

Sudėkite viską į stiklainį taip, kad iki viršaus liktų apie 3 cm, o ant viršaus apibarstykite cukrumi ir druska. Visiškai užpilkite šaltu virintu vandeniu.

Stiklainį padėkite nuošaliau 3 dienoms. Periodiškai subadykite mediniu iešmu. Paruoštus raugintus kopūstus laikykite šaldytuve, stiklainį uždarydami plastikiniu dangteliu.

REKLAMA

Rauginti kopūstai su rugine duona

Jums reikės:

REKLAMA
  • 3 kg kopūstų
  • 100 g ruginės duonos
  • 300 g morkų
  • 2 šaukštų druskos

Gaminimas:

Sterilizuokite du 2 litrų stiklainius. Kiekvieno dugne įdėkite ruginės duonos riekelę, suvyniotą į kopūsto lapą. Kopūstus plonai supjaustykite, o morkas sutarkuokite stambia tarka.

REKLAMA

Sumaišykite morkas su kopūstais. Pabarstykite juos druska ir išmaišykite rankomis. Kai daržovės išskirs sultis, viską sudėkite į stiklainius. Uždarykite stiklainius dangteliais ir padėkite juos nuošaliau.

Kopūstus rauginkite šiltoje vietoje maždaug 2–3 dienas. Per šį laiką keletą kartų reikia kopūstus subadyti mediniu iešmu. Iš stiklainių tikrai tekės sultys.

REKLAMA

Sultys turėtų būti pilamos atgal į paruoštus kopūstus. Tada stiklainius uždarykite plastikiniais dangteliais ir padėkite šaldytuve.

kopūstai

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].