Pasakiško skonio prancūziškas blynų pyragas. Išbandykite!

Prancūzai visuomet mokėjo nustebinti skaniais desertais. Įdomu tai, kad jie nebijo eksperimentuoti ir pyragus gamina net iš blynų! Patikėkite, šiam desertui bus labai sunku atsispirti… Prancūziškas blynų pyragas tiks visoms progoms ir visiems skoniams!

REKLAMA

Ingredientai:

Tešlai:

  • 80 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 100 g cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 300 ml pieno;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • 800–900 g miltų.

Kremui:

REKLAMA
  • 650 ml pieno;
  • 1 vanilės ankšties sėklos (nebūtina);
  • 3 kiaušiniai;
  • 4 valgomieji šaukštai krakmolo;
  • 1 skardinė kondensuoto pieno;
  • 120 g sviesto (kambario temperatūros).

Gaminimas:

Tešlos:

REKLAMA
  1. Dubenyje išplakite sviestą su cukrumi.
  2. Įmuškite kiaušinius ir plakite mikseriu, kol masė taps vientisa.
  3. Įpilkite pieno, išmaišykite.
  4.  Dalį miltų sumaišykite su kepimo milteliais, išsijokite ir supilkite į sviesto-pieno mišinį. Palaipsniui suberkite visus miltus. Stebėkite tešlos konsistenciją: tešla turėtų būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Po to dubenį su tešla uždenkite ir palikite pusvalandžiui šiltoje vietoje. (Tuo tarpu galite pasigaminti kremą).
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 170° C.
  6. Tešlą susukite į „dešrą“ ir padalinkite į 20 lygių dalių.
  7. Kiekvieną dalį labai plonai iškočiokite iki norimo pločio (geriausia, kad plotis sutaptų su kepimo formos pločiu). Kol vienas toks tešlos blynelis kepa (kepkite orkaitėje), iškočiokite kitą. Ir taip pakaitomis kepkite visus 20 blynelių. Kremą rekomenduojame pasiruošti iš anksto ir tuoj pat, kol blyneliai yra šilti, sutepkite juos kremu, kad jie neišdžiūtų ir nesuliptų, o pyragas būtų lygus ir tvarkingas.
  8. Susmulkinkite likusias atraižas nuo blynelių iki norimo dydžio arba visiškai į mažus trupinius ir apibarstykite jais pyrago viršų.

prancūziškas blynų pyragas

Kremo:

REKLAMA
  1. Užvirkite kondensuotą pieną. Norėdami tai padaryti, pamerkite visą skardinę kondensuoto pieno į puodą, pripildytą vandens, ir virkite ant silpnos ugnies 2 valandas. Įsitikinkite, kad vanduo neišgaruoja, ir, jei reikia, įpilkite dar karšto vandens. Žinoma, galite nusipirkti iš karto paruošto virinto kondensuoto pieno ir sutaupyti laiko.
  2. Į puodą supilkite pieną ir suberkite 1 vanilės ankšties sėklas, užvirkite.
  3. Kol pienas kaista, išplakite kiaušinius ir krakmolą dubenyje.
  4. Toliau plakdami kiaušinius, supilkite karštą pieną ir dar šiek tiek pamaišykite.
  5. Grąžinkite mišinį ant ugnies ir virkite, kol sutirštės, nuolat maišydami. Stenkitės, kad nesusidarytų gabalėliai. Jei vis tiek atsiranda gabalėlių, mišinį perkoškite per sietą. Mišinį atvėsinkite.
  6. Sviestą išplakite su virintu kondensuotu pienu. Produktai turėtų būti kambario temperatūros.
  7. Tuomet sumaišykite pieno mišinį su kondensuoto pieno ir sviesto mišiniu.

Sutepimas:

Kiekvieną blyną gausiai sutepkite kremu. Nepamirškite aptepti ir viršutinio sluoksnio bei šonų. Susmulkinkite trupinius ir apibarstykite kremu apteptą pyragą. Padėkite pyragą per naktį į šaldytuvą, kad kremas į jį gerai įsigertų.

REKLAMA

Skanaus! Esame tikri, kad prancūziškas blynų pyragas jums labai patiks, net jei jo gaminimas ir šiek tiek užtruks!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].