Žuvies kotletai yra neįtikėtinai švelnus patiekalas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Jie yra neįtikėtinai sultingi ir skanūs. Pagal šį receptą žuvies kotletus pasigaminsite labai greitai ir jiems neliks abejinga visa jūsų šeima!

REKLAMA

Ingredientai:

menkės filė – 1,5 kilogramo;

REKLAMA

žiediniai kopūstai – 800 gramų;

REKLAMA

svogūnas – 1 vienetas;

REKLAMA

kiaušinis – 1 vienetas;

REKLAMA

maltų avižinių dribsnių – 70 gramų;

REKLAMA

druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

Sumalkite žuvį mėsmale ir sudėkite gautą masę kartu su nuluptais ir susmulkintais svogūnais.

Žiedinius kopūstus susmulkinkite į žiedynus ir virkite, kol bus pusiau paruošti, tada perkelkite juos į kiaurasamtį, leiskite skysčiui nutekėti ir mėsmale sumalkite kopūstus.

REKLAMA

Tuomet įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Gautą mišinį palikite pastovėti maždaug 10 minučių, jei susidaro skystis, nupilkite jį.

REKLAMA

Iš gautos masės suformuokite kotletus, apvoliokite juos maltuose avižiniuose dribsniuose ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Tada žuvies kotletus perkelkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

REKLAMA

Kotletus kepkite iki 180–190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių. Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].