Pagal šį receptą duoną gaminu jau 20 metų. Jį rekomenduoju visiems, kurie nori tikros naminės duonos.

REKLAMA

Šią duoną gamindavo mano močiutė. Jos pagamintą duoną valgydavome visą savaitę, ir duona vis dar būdavo minkšta.

REKLAMA

Šiandien prisiminiau šį receptą ir nusprendžiau juo pasidalinti su jumis.

Mano nuomone, tokių receptų nereikėtų pamiršti, nes jie tikrai labai geri.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3 stiklinių miltų
  • 20 g šviežių mielių
  • 1 arb. š. nesmulkintų kmynų
  • 3 arb. š. druskos
  • 1 ir 1/4 stiklinės vandens

Neprivaloma:

REKLAMA
  • Sėklų
  • Stambiagrūdės druskos

Kaip gaminti?

Mieles sumaišykite iš trupučiu šilto vandens ir cukrumi.

REKLAMA

Įmaišykite kitus ingredientus ir išminkykite rankomis.

REKLAMA

Leiskite pakilti bent 3 valandas (aš palieku dar ilgiau).

Šiai duonai galioja viena taisyklė – kuo ilgiau tešla kils, tuo daugiau bus duobučių iškepus.

REKLAMA

Orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių.

REKLAMA

Iš įrūgusios tešlos suformuokite kepaliukus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais išteptą skardą.

REKLAMA

Svarbu duoną kepti tinkamoje temperatūroje, todėl pirmąsias 15 minučių ją kepkite 250 laipsnių temperatūroje.

Sumažinkite temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepkite dar 35 minutes.

REKLAMA

Kiekviena orkaitė kepa skirtingai, bet dažniausiai yra + – 5 minučių paklaida.

REKLAMA

Iš orkaitės ištrauktą karštą duoną aptepkite vandeniu ir leiskite atvėsti.

Duoną laikau suvyniotą į medžiaginį rankšluostį.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].