Paprikos milteliai. Pasigaminkite gardų prieskonį namuose!

Kiek kartų paprikos milteliai, pirkti parduotuvėje, jus nuvylė? Parduotuvėje parduodami beskoniai raudonai rudi milteliai tikrai negardina patiekalų. Ir pagaliau šias paieškas vainikavo sėkmė. Iš savo kelionės į Gruziją parsivežiau tikrą kvapnų prieskonį. Ir kartu su juo receptą. Dabar naminiai paprikos milteliai visada laikomi dėžutėje su prieskoniais.

REKLAMA

Pagaminti prieskonį yra tikrai lengva. Tam reikia tik vieno ingrediento – paprikos. Greitai sukapoti, išdžiovinti ir susmulkinti. Tai visa paslaptis. Naminė paprika laikosi labai ilgai. Svarbiausia, kad drėgmė ir kenkėjai nepatektų į ją. Sandariai uždarytame indelyje prieskonis išliks toks pat kvapnus ir skanus.

Paprikos milteliai

REKLAMA

Jums reikės:

  • Paprikų 2 kg

Gaminimas:

Nuplaukite paprikas, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklas bei stiebus. Supjaustykite plonais ilgais gabalėliais arba sutarkuokite.

REKLAMA

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir plonu sluoksniu paskleiskite papriką. Šiam kiekiui jums reikės maždaug 3 skardų.

REKLAMA

Paprikos milteliai

Įkaitinkite orkaitę iki 80 laipsnių. Įdėkite kepimo skardas 4 valandoms, palikdami duris praviras.

REKLAMA

Sausas paprikas perpilkite į maišytuvo dubenį ir sumalkite į miltelius. Paruoštą papriką supilkite į indelį ir sandariai uždarykite.

REKLAMA

Paprikos milteliai

Iš šio paprikų kiekio gaunama 81 g natūralios aromatinės paprikos miltelių. Paprikos milteliai gali būti dedami į daržovių patiekalus ir sriubas.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].