Tikriausiai esate išbandę daugybę įvairiausių obuolių pyragų, tačiau šis, ruošiamas su kakava ir šokoladu, taps jūsų absoliutus numeris vienas!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1,5 stiklinės pusiau rupių miltų
  • 2 kiaušinių
  • 1 puodelio pieno
  • 1/2 puodelio aliejaus
  • Šokolado (tokio, kokį mėgstate)
  • 2 obuolių
  • Vanilinio cukraus ir cinamono
  • 2 šaukštų kakavos

Glajui:

  • Pieniško šokolado
  • Aliejaus
  • Konservuotų vaisių

Gaminimas:

REKLAMA

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Įpilkite pieno ir aliejaus, viską išmaišykite. 

Į tešlą įmaišykite tarkuoto šokolado, kakavos ir išsijotus miltus. Viską gerai išmaišykite, o tuomet tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Obuolius stambiai sutarkuokite, išspauskite sultis ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir cinamonu.

REKLAMA

Obuolius galite sudėti ant jau išklotos tešlos arba įmaišyti juos į tešlą prieš ją sudedant į formą

REKLAMA

Kepkite 180°C temperatūroje apie 30 minučių.

Tuo metu, kol kepa pyragas, paruoškite glajų. Ištirpinkite pienišką šokoladą su trupučių aliejaus, tai padaryti galite ir mikrobangų krosnelėje.

REKLAMA

Kai pyragas atvės, užpilkite šokoladą ir papuoškite norimais konservuotais vaisiais.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].