Pats paprasčiausias ir greičiausias obuolių pyragas

Toks skanus, toks saldus, taip gardžiai kvepia ir dar taip paprastai bei greitai pagaminamas! Jūs tikrai pamilsite šį obuolių pyragą.

REKLAMA

Sudėtis

  • 150 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • vanilinis cukrus pagal skonį
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 400 g obuolių

Minkštą sviestą sutrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą.

REKLAMA

Nuluptus obuolius supjaustykite plonais griežinėliais (palikite pusę vieno obuolio). Į tešlą sudėkite obuolių skilteles ir išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą.

Likusią obuolio dalį supjaustykite griežinėliais ir šiek tiek įspauskite į tešlą. Pyrago viršų pabarstykite cukrumi ir gerai ištepkite lydytu sviestu.

REKLAMA

Kepkite 180 C temperatūroje 30-40 minučių, patikrinkite pagaliuku. Atvėsusį pyragą, jei norite, pabarstykite cukraus pudra ir cinamonu.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].