Obuolių blynai. Receptas, kuris greitai taps jūsų mėgstamiausiu!

Obuolių blynai yra labai geras sprendimas, kai obuolių pyragai jau atsibodo, o valgyti vienų šių vaisių nebenori nei vienas šeimos narys. Tokiu atveju šie blynai yra puikus sprendimas, o patiks jie visai šeimai.

REKLAMA

Obuolių blynai

Negaiškime laiko, greitai iškepkime šiuos saldžius blynus, juolab kad jų ingredientų galima rasti beveik bet kuriame šaldytuve. Reikės šiek tiek pieno, kiaušinių ir obuolių.

REKLAMA

Kalbant apie obuolius. Mūsų blyneliams geriausia pasirinkti minkštas veisles. Tada minkštimas suteiks tešlai skonį, o patiekalas turės sodrų aromatą.

obuoliai

REKLAMA

Jums reikės:

2 kiaušiniai

125 ml grietinėlės, 20% riebumo

REKLAMA

75 ml pieno

30 g sviesto

REKLAMA

80 g miltų

1 valgomasis šaukštas cukraus

REKLAMA

žiupsnelis druskos

1 šaukštelis kepimo miltelių

REKLAMA

2 šaukšteliai cinamono

1 obuolys

REKLAMA

2 šaukštai augalinio aliejaus

50 g cukraus pudros

REKLAMA

medus, grietinė pagal skonį

Gaminimas:

Į indą supilkite grietinėlę, pieną ir sviestą ir pakaitinkite mikrobangų krosnelėje 30–40 sekundžių, tuo tarpu kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Į indą perpilkite skystį iš mikrobangų krosnelės. Įpilkite cukraus ir trynių, gautą masę energingai sumaišykite su šluotele.

REKLAMA

Obuolių blynai

Baltymus išplakite su druska iki putų. Į pieno mišinį įpilkite miltų ir kepimo miltelių. Švelniai sumaišykite. Įtarkuokite obuolį. Dar kartą išmaišykite. Į tešlą supilkite baltymus. Keptuvę sutepkite augaliniu aliejumi, įkaitinkite ir ten įpilkite 4 šaukštus tešlos.

REKLAMA

Obuolių blynai

Kepkite, kol ant paviršiaus atsiras burbuliukų. Švelniai apverskite ir kepkite dar 30 sekundžių. Pabarstykite paruoštus blynus su cukraus pudra ir cinamonu.

REKLAMA

Obuolių blynai puikiai dera su medumi ar grietine.

Toks delikatesas iš pirmo žvilgsnio atrodo pažįstamas, tačiau įneš į namų meniu naujumo. Svarbiausia ne skaičiuoti kalorijas, o mėgautis neįprasto tešlos ir obuolio skoniu. Ypač mėgaujantis blynais su karšta arbata.

REKLAMA

Obuolių blynai

Obuolių pyragas su grietine ir cinamonu. Itin subtilus skonis jus pavergs!

Obuolių pyragas su grietine ir cinamonu. Itin subtilus skonis jus pavergs!

REKLAMA

Obuolių pyragas  patinka daugeliui, ypač jei jis su varške, todėl šiandien jums pasiūlysime alternatyvą šiam nuostabiam deriniui.

Tai tiesiog nepaprastai švelni grietinė, užpildyta cinamone mirkytais obuoliais. Grietinės skonis yra labai kreminis ir tiesiog tirpsta burnoje!

REKLAMA

Obuolių pyragas

Receptui jums reikės:

REKLAMA

Pienas – 1 puodelis

Sviestas – 85 g

REKLAMA

Mielės – 1 valgomasis šaukštas

Cukrus – 1 valgomasis šaukštas

REKLAMA

Druska – žiupsnelis

Kiaušiniai – 1 vnt.

REKLAMA

Miltai – 2 puodeliai

Įdaras:

REKLAMA

Grietinė – 400 g

Cukrus – 0,5 puodelio

REKLAMA

Kiaušiniai – 3 vnt.

Vanilė – 10 g

REKLAMA

Obuoliai – 1 vnt.

Cinamonas – 2 šaukšteliai

REKLAMA

Gaminimas:

Šiltame piene ištirpinkite mieles, cukrų ir druską. Sudėkite minkštą sviestą, įmuškite kiaušinį ir įberkite miltų. Išminkykite tešlą ir leiskite jai šiek tiek pakilti. Paruoškite įdarą. Grietinę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile. Obuolius supjaustykite mažais gabalėliais ir apvoliokite juos cinamone.

REKLAMA

tešla

Pakilusią tešlą plonai iškočiokite. Sutepkite formą sviestu ir atsargiai į ją įklokite tešlą. Tada ant tešlos supilkite įdarą ir paskirstykite obuolius. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35–40 minučių.

REKLAMA

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas šį receptą yra labai švelnus ir pasižymi nuostabiu skoniu. Be to, galite saugiai eksperimentuoti su kvapais, naudoti uogas, ar kitokius vaisius.

Obuolių pyragas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].