Produktai biskvitui:

REKLAMA

5 kiaušiniai;

REKLAMA

5 šaukštai cukraus

REKLAMA

3 šaukštai augalinio aliejaus;

REKLAMA

5 šaukštai miltų;

REKLAMA

½ šaukštelio kepimo miltelių;

REKLAMA

citrinos esencija.

REKLAMA

Baltojo šokolado kremui:

300 gramų baltojo šokolado;

REKLAMA

375 ml grietinės.

REKLAMA

Citrinų kremui:

REKLAMA

100 ml citrinos sulčių;

REKLAMA

150 gramų cukraus;

REKLAMA

2 kiaušiniai;

REKLAMA

75 gramai sviesto.

REKLAMA

Kaip išvirti baltojo šokolado kremą:

Ant silpnos ugnies įkaitinkite grietinę ir užvirkite. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite baltąjį šokoladą į grietinę.

REKLAMA

Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps, atvėsinkite grietinėlę kambario temperatūroje. Įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms ir tada išplakite iki elastingų putų.

REKLAMA

Kaip paruošti citrinų kremą:

REKLAMA

Virkite citrinos sultis su cukrumi ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kad cukrus visiškai ištirptų.

REKLAMA

Atskirame dubenyje įmuškite 2 kiaušinius ir supilkite į juos karštą citrinų sirupą. Padėkite mišinį ant nedidelės ugnies ir virkite dar 5 minutes.

REKLAMA

Nukelkite nuo ugnies ir įpilkite sviesto, maišydami, kad sviestas visiškai ištirptų ir mišinys taptų vienalytis. Kremą uždenkite plėvele ir atvėsinkite.

REKLAMA

Pyrago kepimas:

Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos ir cukraus. Supilkite kiaušinių trynius, sumaišytus su augaliniu aliejumi, citrinos esenciją ir miltus su kepimo milteliais. 

REKLAMA

Ant kepimo indo dugno (20 x 30 cm dydžio) išklokite kepimo popierių ir kepkite pyragą 170 laipsnių temperatūroje, apie 25–30 minučių. 

REKLAMA

Tortą atvėsinkite ir horizontaliai supjaustykite į 3 vienodus torto sluoksnius.

REKLAMA

Ant pirmojo lakšto tepkit pusę baltojo šokolado krepo ir pusę citrininio kremo, tuomet uždėkite antrąjį biskvito lakštą ir pakartokite.

REKLAMA

REKLAMA

Įdėkite pyragą į šaldytuvą ir supjaustykite porcijomis prieš patiekdami. 

REKLAMA

Jei norite, galite paruošti tešlą pyragui iš 6 kiaušinių ir glazūruoti iš 200 ml grietinės ar grietinėlės su 1 valgomu šaukštu cukraus pudros ir vanilinio cukraus.

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].