Tai labai paprastas receptas. Pagamins net pradedantysis kepėjas. Svarbiausia – kepti vakare. Leiskite pyragui pastovėti per naktį.

REKLAMA

Gaminimas

REKLAMA

Įdaras:

Į dubenį sudėkite pusę kilogramo varškės.

REKLAMA

Supilkite pusę puodelio cukraus.

REKLAMA

Įmuškite 4 kiaušinius, pridėkite šaukštelį vanilinio cukraus, šaukštelį kepimo miltelių arba 1/3 šaukštelio sodos.

REKLAMA

Pridėkite 1/3 citrinos žievelės.

REKLAMA

Švelniai sumaišykite visą dubenio turinį šluotele ar maišytuvu. Įdaras turi būti labai skystas, šiek tiek tirštesnis už kefyrą, šiek tiek skystesnis už grietinę.

REKLAMA

Tešla:

Į dubenį supilkite pusantro puodelio miltų, dar pusę puodelio cukraus, pusę šaukštelio druskos ir šaukštelį kepimo miltelių su kaupu arba pusę šaukštelio sodos.

REKLAMA

Tada sutarkuokite 150 gramų sviesto arba margarino. Geriausia iškart tarkuoti į miltus, kad nepriliptų prie tarkos. Toliau rankomis sumaišykite tarkuotą sviestą su miltais.

REKLAMA

Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi, pašlakstykite trupučiu aliejaus.

REKLAMA

Į formą supilkite 2/3 gautų trupinių ir paskirstykite tolygiai. Truputį paspauskite pirštais. Supilkite varškės įdarą. Ir apibarstykite likusiais trupiniais. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.

REKLAMA

Kepkite 45 min. Tada ištraukite pyragą iš orkaitės, išimkite iš formos, bet nenuimkite nuo popieriaus.

REKLAMA

Palikite ant popieriaus per naktį. Jei jums atrodo, kad pyragas viduryje nebuvo iškepęs, o įdaras yra šiek tiek skystas, tada ryte įsitikinsite – jums taip tik atrodė. Per naktį viskas susitvarkys.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].