Naudodami minimalų kiekį ingredientų, greitai ir lengvai pasiruoškite šviežios, minkštos ir kvapnios naminės duonos. Pasiūlykite šią duoną savo artimiesiems pusryčiams ir galime lažintis, kad jie nebenorės jokios kitos duonos.

REKLAMA

Kvapnios duonos su traškia plutele receptą radome jums internete.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 250 ml šilto vandens
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 1 pakelio sausų mielių
  • 1,5 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
  • 350 g miltų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Į šiltą vandenį suberkite mieles ir cukrų, ir maišykite, kol cukrus ištirps.

Tada lėtai maišydami įberkite druską, augalinį aliejų ir persijotus miltus.

REKLAMA

Užminkykite labai tirštą, lipnią ir elastingą tešlą.

REKLAMA

Tešlą uždenkite rankšluosčiu.

Palikite pastovėti šiltoje vietoje 40 minučių.

REKLAMA

Pabarstykite stalą miltais ir išminkykite tešlą.

REKLAMA

Turėtume gauti minkštą ir elastingą masę.

Padalykite tešlą į 8 lygias dalis.

REKLAMA

Iškočiokite į paplotėlius, sudėkite į skardą.

Uždenkite ir palikite pastovėti 15 minučių.

REKLAMA

Kepkite tešlą ant silpnos ugnies, apie 15 minučių, uždengę dangčiu.

REKLAMA

Indą patepkite augaliniu aliejumi.

Apverskite duoną ant kitos pusės ir kepkite dar 15 minučių.

REKLAMA

Į lėkštę sudėkite duoną.

REKLAMA

Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.

Minkštą ir labai skanią duoną galite patiekti.

Mėgaukitės!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].