Morkų pyragas. Sveikas desertas ir neįtikėtinas skonis

Morkų pyragas– daugelis išgirdęs šiuos žodžius pradeda raukytis arba galvoja apie pikantišką skonį. Žmonės nuvertina morkas kaip desertų ingredientą. Jei į galvą ateina tik klasikinių salotų su morkomis, obuoliais ir graikiniais riešutais receptas, šis straipsnis skirtas jums.

REKLAMA

Morkų pyragas

Taip, tai nėra pats lengviausias morkų pyragas , tačiau pastangos tikrai bus vertos nuostabaus rezultato. Šį morkų pyrago receptą prisiminsite ilgai, nes vos po pirmojo kasnio jis taps vienu mėgstamiausių!

REKLAMA
Morkų pyragas

Tešlai reikės:

250 g riebios varškės

varškė

REKLAMA

4 šaukštai naminės grietinės

grietinė

REKLAMA

3 šaukštai cukraus

cukrus

REKLAMA

1 valgomasis šaukštas kavos sirupo

kavos sirupas

REKLAMA

1 šaukštelis kepimo miltelių

kepimo milteliai

REKLAMA

250 g miltų

miltai

REKLAMA

žiupsnelis ciberžolės

ciberžolė

REKLAMA

Įdarui reikės:

4 obuoliai

obuolys

REKLAMA

1 morka

REKLAMA

6 šaukštai cukraus

cukrus

REKLAMA

vanilinis cukrus

REKLAMA

70 ml grietinėlės

REKLAMA

2 šaukštai kavos sirupo

REKLAMA

2 šaukštai manų kruopų

manai

REKLAMA

sausainiai

sausainiai

REKLAMA

pienas

pienas

REKLAMA

Gaminimas:

Sumaišykite kavos sirupą ir žiupsnelį ciberžolės. Atidėkite šį mišinį į šoną, 1 šaukštas jo pateks į tešlą, o du – į įdarą. Geriausia padėti gaminti nuo įdaro. Norėdami tai padaryti, nuplaukite ir nulupkite obuolius, supjaustykite juos kubeliais.

Morkų pyragas

REKLAMA

Nuplaukite morkas ir susmulkinkite jas kartu su obuoliais per vidutinio rupumo tarką. Dabar tarkuotas morkas ir obuolius reikia gerai išmaišyti ir virti ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Įpilkite grietinėlės, 2 šaukštus sirupo ir vanilino.

REKLAMA

Įpilkite manų kruopų greit išmaišykite. Dar šiek tiek pakaitinkite ir patraukite nuo ugnies.

Šio pyrago tešla turi būti minkšta. Varškę sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais, grietine ir 1 valgomu šaukštu sirupo. Išminkykite tešlą ir palikite 20 minučių šaldytuve.

REKLAMA

Morkų pyragas

Šiam pyragui idealiai tinka 24 cm skersmens forma. Tešlą sudėkite į riebalais išteptos formos dugną ir padarykite žemus kraštus. Sudėkite įdarą ant tešlos ir apibarstykite bet kokių sausainių, išmirkytų piene, trupiniais. Vietoj sausainių galite naudoti mėgstamų riešutų gabaliukus.

REKLAMA

Morkų pyragas

Kepkite pyragą 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Morkų pyragas tobulai dera prie kavos ar kakavos.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].