Morkų pyragas „siurprizas“: geriausias sveiko deserto receptas!

Morkų pyragas gali skambėti egzotiškai, tačiau tokiame deserte nėra nieko keisto. Tai yra populiarus patiekalas Amerikoje nuo septintojo dešimtmečio. O paruošti jį visai nėra sunku.

REKLAMA

Išbandykite!

Jums reikės:

  • 4 kiaušiniai
  • 400 g cukraus
  • 300 ml augalinio aliejaus
  • 250 g miltų
  • 15 ml vanilės ekstrakto
  • 330 g morkų
  • 200 g kapotų graikinių riešutų
  • 120 g sviesto
  • 9 g sodos
  • 9 g kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 230 g kreminio sūrio (mascarpope arba Filadelfija)
  • 500 g cukraus.

Morkų pyragas

REKLAMA

Gaminimas:

1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Sutepkite formą sviestu ir trupučiu miltų.

REKLAMA

2. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius plaktuvu su aliejumi, cukrumi ir vanile. Į mišinį įpilkite miltų, kepimo sodos, kepimo miltelių, druskos ir cinamono. Išmaišykite, tada suberkite tarkuotas morkas ir pusę riešutų.

3. Plakite ingredientus, kol gausite vientisą mišinį. Supilkite tešlą į anksčiau paruoštą formą.

REKLAMA

4. Kepkite pyragą orkaitėje 40-50 minučių.

5. Norėdami paruošti glazūrą: sumaišykite sviestą, grietinėlės sūrį, cukrų ir 5 ml vanilės ekstrakto. Plakite iki vientisos masės, tada sudėkite antrąją riešutų pusę.

REKLAMA

6. Morkų pyragas. Papuoškite jį glazūra ir patiekite.

Morkų pyragas

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].