Nepirkite sūdytos silkės, o pasiruoškite ją patys!

REKLAMA

Sudėtis:

1 kg silkės

REKLAMA

6 šaukštai druskos

3 šaukštai cukraus

REKLAMA

3-4 lauro lapai

1 l vandens

REKLAMA

Gaminimas:

Užvirkite vandenį. Į vandenį įberkite cukraus, druskos ir lauro lapelių. Virkite ant silpnos ugnies 7-10 minučių.

REKLAMA

Nuplaukite kambario temperatūroje atšildytą silkę ir jos neišpjaustę (kartu su galva ir viduriais) sudėkite į bet kokį indą.

REKLAMA

Atvėsinkite gautą sūrymą ir užpilkite žuvis. Tada padėkite į šaldytuvą apatinėje lentynoje.

REKLAMA

Po trijų dienų išimkite silkę iš šaldytuvo ir supjaustykite jums žinomu būdu. Galite supjaustyti gabalėliais ir sumaišyti su marinuotais svogūnais.

REKLAMA

Jei pjaustydami žuvį, radote ikrų, jų neišmeskite, bet paruoškite stulbinamai skanius sumuštinius (su duona, sviestu ir silkių ikrais).

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].