Minkštas, švelnus ir lengvai paruošiamas pyragas

Ar norite skanaus deserto prie arbatos? Šis pyragas tam puikiai tiks! Jis bus labai minkštas ir paruošti jo tikrai neužtruksite!

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

Tešlai:

  • kiaušiniai – 2 vnt.;
  • miltai – 350 g;
  • sviestas – 100 g;
  • kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
  • cukrus – 150 g;
  • druska – 1 žiupsnelis.

Įdarui:

REKLAMA
  • varškė – 500 g;
  • cukrus – 100 g;
  • razinos – 100 g;
  • vanilinis cukrus – pagal skonį;
  • kiaušiniai – 2 vnt.

pyragas

Paruošimas:

REKLAMA

Kiaušinius išplakite maišytuvu su druska, cukrumi ir išlydytu sviestu. Supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir minkykite tešlą. Tada padėkite tešlą ant stalo ir minkykite rankomis. Padalinkite tešlą į 2 dalis.

Kiekvieną dalį sudėkite į maišelį ir valandai padėkite į šaldytuvą. Įdarui varškę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais. Naudokite maišytuvą. Suberkite razinas ir viską išmaišykite.

REKLAMA

Vieną tešlos dalį sutarkuokite tarka ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Tada sudėkite įdarą. Ant viršaus užtarkuokite antrą tešlos dalį.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių. Paruoštą pyragą atvėsinkite formoje, tada išimkite ir supjaustykite.

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].