Skanūs kaip pas mamą namuose!

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

Tešlai jums reikės:

REKLAMA
  • 200 ml vandens
  • 200 ml pieno
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio druskos
  • 10 g mielių
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 700 g miltų
  • 100 g sviesto

Įdarui reikės:

  • Petražolių
  • 300 g varškės

Aptepimui:

REKLAMA
  • Kiaušinio trynio
  • 2 šaukštų pieno

Paruošimo eiga:

Į šiltą vandenį ir pieną suberkite mieles, cukrų ir augalinį aliejų. Mišinį išmaišykite.

REKLAMA

Suberkite persijotus miltus, druską, įdėkite kiaušinio baltymą ir sviestą. Užminkykite minkštą tešlą ir palikite pakilti apie 2 valandas.

Padalykite tešlą į  nedidelius rutuliukus.

REKLAMA

Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į ploną lakštą ir patepkite sviestu. Kiekvieną paplotėlį padalinkite į 4 dalis.

Įdarui sumaišykite varškę ir susmulkintus žalumynus, ant kiekvienos pusės dėkite po 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro.

REKLAMA

Susukite į ritinėlį ir po to sujunkite tešlos galus į apskritimą.

REKLAMA

Susuktus gaminius sudėkite ant kepimo skardos, aptepkite kiaušinio tryniu ir pienu bei pabarstykite sezamo sėklomis.

REKLAMA

Kepkite 180°C temperatūroje 25 minutes.

Gero apetito!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].