Mielinės bandelės. Minkštas skanėstas, kuris primins vaikystę

Mielinės bandelės– vaikystę primenantis desertas, kurį kepdavo daugelio močiutės. Grįšite atgal į vaikystę vos užuodus nepakartojamą bandelių aromatą.

REKLAMA

Šis receptas atrodo sudėtingas, tačiau jį paruošti iš pirmo karto pavyks net pradedantiesiems.

Mielinės bandelės

REKLAMA

Jums reikės:

250 g miltų

miltai

REKLAMA

100 ml pieno

pienas

REKLAMA

3 kiaušiniai

kiaušiniai

REKLAMA

20 g šviežių mielių

mielės

REKLAMA

50 g sviesto

sviestas

REKLAMA

50 g cukraus

cukrus

REKLAMA

0,5 šaukštelio druskos

REKLAMA

3 šaukštai pasirinktos uogienės

uogienė

REKLAMA

1–2 šaukšteliai cukraus pudros

cukraus pudra

REKLAMA

pusės citrinos žievelė

REKLAMA

Gaminimas:

Pieną pašildykite ir supilkite į nedidelį dubenį, suberkite mieles ir šaukštą cukraus. Išmaišykite ir palikite pusvalandžiui, kad mielės pradėtų veikti.

mielės

REKLAMA

Miltus suberkite į gilų dubenį, įberkite druskos. Atskirame inde maišykite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, kol masė taps baltesnė. Nuplaukite citriną, sutarkuokite pusės citrinos žievelę.

REKLAMA

Kai mielės bus paruoštos, supilkite jas į miltų vidurį, supilkite išplaktus trynius ir suberkite pusės citrinos žieveles. Išmaišykite ir supilkite išlydytą sviestą.

REKLAMA

Minkykite tešlą. Atkreipkite dėmesį, kad šią tešlą reikia gerai minkyti 10 minučių. Sutepkite dubenį augaliniu aliejumi, įdėkite į jį tešlą, uždenkite maistine plėvele ir valandą palikite pastovėti šiltoje vietoje.

REKLAMA

Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Gautą tešlą padalinkite į 12 maždaug 42-50 gramų dalių. Tešla yra lipni, todėl geriau dirbti su ja ant riebalais ištepto stalo, sutepti rankas aliejumi.

Slyvų pyragas

REKLAMA

Iš tešlos formuokite rutuliukus, tada suplokite, įdėkite įdaro ir vėl suformavę rutulį padėkite į kepo indą. Galite naudoti bet kokį indą, nebijokite, kad mielinės bandelės liesis viena su kita.

Uždenkite jas maistine plėvele ir palikite dar valandai.

REKLAMA

Mielinės bandelės

Sutepkite bandeles su išplaktais baltymais ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-25 minutes. Apibarstykite paruoštas bandeles cukraus pudra.

REKLAMA

Štai, mielinės bandelės jau paruoštos. Patiekite jas šiltas ar atvėsusias!

Mielinės bandelės

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].