Naminis vištienos kepenėlių paštetas. Ypač patiks vaikams

Šiandien mes jums parodysime, kaip gaminamas vištienos kepenėlių paštetas. Receptas yra paprastas, greitai paruošiamas, o rezultatas yra tikrai skanus. Rekomenduojame šio pašteto neruošti labai daug, nes šviežias paštetas visada skanesnis.

REKLAMA

Daugelis žmonių, nemėgstančių kepenėlių, pakeičia savo nuomonę, išbandę šį paštetą. Jei norite, dėl aromato galite pridėti prieskonių, kurie jums labiausiai patinka. Tačiau net ir be jų patiekalas gaunasi labai skanus.

paštetas

REKLAMA

Vištienos kepenėlių paštetas

Iš karto įspėjame, kad norėdami pagaminti paštetą, turite turėti maišytuvą. Jei jo nėra, galite naudoti mėsmalę, tačiau tada rezultatas nebus toks vientisas.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 500 g vištienos kepenėlių
  • 200 g grietinėlės
  • 100 g sviesto
  • 150 g svogūnų
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

REKLAMA

Pirmiausia turite lengvai nuplauti kepenėles ir nusausinti jas popieriniais rankšluosčiais. Tada jums reikia mėsą supjaustyti į mažus gabalėlius.

Po to smulkiai supjaustykite svogūną.

REKLAMA

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir kepkite kepenėles keletą minučių. Kai kepenėlės jau bus apkepę, jos taps rudos spalvos.

paštetas

REKLAMA

Kai kepenėlės apkeps, sudėkite svogūną. Toliau viską kepkite dar 5 minutes ant didelės ugnies.

Po to sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 15 minučių, kol svogūnai visiškai iškeps. Retkarčiais pamaišykite.

REKLAMA

Dabar pagardinkite druska ir pipirais, supilkite grietinėlę. Dar 5 minutes troškinkite mėsą grietinėlėje. Per šį laiką grietinėlė turėtų šiek tiek sutirštėti.

REKLAMA

Visą keptuvės turinį perkelkite į maišytuvo dubenį ir įdėkite 50 g sviesto. Viską malkite, kol gausite vienalytę masę.

Paruoštą paštetą sudėkite į indą, kuriame jį laikysite.

REKLAMA

Likusius 50 g sviesto ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Ant pašteto viršaus užpilkite sviestą. Ir įdėkite viską į šaldytuvą kelioms valandoms.

paštetas

REKLAMA

Dėl sviesto viršutinis pašteto sluoksnis nesioksiduoja ir nepajuoduoja. Ir tai tik pagerina skonį. Bet jei planuojate jį suvalgyti per dieną ar dvi, šį žingsnį galite praleisti. Tada suvartosite mažiau riebalų.

Norėdami gauti daugiau informacijos, galite pažiūrėti žemiau esantį vaizdo įrašą. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].