Sultingas vištienos pyragas. Greitas ir skanus patiekalas

Mėsos pyragas yra patiekalas, kurį mūsų seneliai gerai prisimena. Šiais laikais šis kepinys šiek tiek prarado populiarumą. Bet nuo to jis nesiliovė būti skanus.

REKLAMA

Šiame patiekale viskas yra labai gerai: paruošimo paprastumas, paties recepto paprastumas ir net produktų kiekis. Vištienos faršui nereikia brangios vištienos filė. Geriau teikti pirmenybę šlaunelėms – jos yra sodresnio skonio ir turi reikiamą riebalų kiekį.

pyragas

REKLAMA

Jums reikės:

  • Vištienos faršo 1 kg
  • Morkų 2 vnt.
  • Svogūno 1 vnt.
  • Avižinių dribsnių 100 g
  • Pieno 200 ml
  • Kiaušinių 4 vnt.
  • Kietojo sūrio 150 g
  • Čiobrelių 1 šaukštelio
  • Paprikos 1 šaukštelio
  • Ketčupo 50 ml
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
  • Sviesto 20 g

Gaminimas:

Užpilkite avižinius dribsnius pienu, išmaišykite ir palikite 15 minučių išbrinkti.

REKLAMA

Paruoškite likusius ingredientus: supjaustykite sūrį mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka, supjaustykite svogūną, kiaušinius išplakite su prieskoniais.

pyragas

REKLAMA

Įdėkite faršą į dubenį, supilkite visus aukščiau išvardytus ingredientus ir gerai išminkykite.

REKLAMA

Sudėkite faršą į riebalais pateptą kepimo formą, uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Tada aptepkite ketčupu ir kepkite dar 10 minučių, nuėmę foliją.

Jūsų mėsos pyragas paruoštas. Valgykite jį dar šiltą arba šaltą. Skanaus!

REKLAMA

pyragas

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].