Šašlykai stiklainyje. Neįprastas patiekalas, kurį išsikepsite orkaitėje

Mano seseriai labai pasisekė su uošve. Ši nuostabi moteris nepaliauja mus stebinti. Jos patiekalai visada yra labai neįprasti ir nepaprastai skanūs. Praėjusių metų pabaigoje su šeima lankėmės pas gimines ir uošvė surengė mums virtuvėje tikrą iškylą. Ji pagamino  šašlykus stiklainyje orkaitėje.

REKLAMA

Aišku, vos paragavus paprašiau recepto. Ir visą žiemą mėgavomės aromatinga mėsa. Jums reikės vidutinio 1,5 litro talpos stiklainio. Tokie šašlykai, kepti orkaitėje, gali būti patiekiami tiek ant šventinio stalo, tiek vakarienės metu. Šis receptas jau užkariavo visų mano draugų širdis, todėl nusprendžiau juo pasidalinti su jumis.

Šašlykai

REKLAMA

Jums reikės:

  • Vandens 300 ml
  • Kiaulienos sprandinės 350 g
  • Vištienos kulšelių 4 vnt.
  • Paprikos 1 vnt.
  • Ryžių 300 g
  • Morkos 1 vnt.
  • Svogūno 1 vnt.
  • Paprikos miltelių 2 šaukštelių
  • Džiovinto baziliko 0,5 šaukštelio
  • Saulėgrąžų aliejaus 4 šaukštų
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį

Gaminimas:

Supjaustykite mėsą vidutiniais gabalėliais ir sudėkite į indą. Nuplaukite blauzdeles ir sudėkite į atskirą dubenį.

REKLAMA

Kiaulieną apibarstykite baziliku ir puse paprikos miltelių, o likusią dalį sudėkite į vištieną. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Smulkiai sutarkuokite svogūną ir padalykite į abu indus. Gerai išmaišykite, įpilkite po 1 šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir palikite marinuotis 2-3 valandas.

Šašlykai

REKLAMA

Ryžius nuplaukite mažiausiai septynis kartus. Užpilkite vandeniu, įberkite 1 šaukštelį druskos ir virkite 2-3 minutes po to, kai vanduo užvirs. Praėjus šiam laikui, vėl gerai nuplaukite.

REKLAMA

Supjaustykite morkas juostelėmis ir kepkite saulėgrąžų aliejuje, kol pagels. Suberkite ryžius, išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir tolygiai sudėkite į stiklainius.

Šašlykai

REKLAMA

Nuplaukite papriką, nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Suverkite pakaitomis su mėsa ant medinių iešmelių. Atskirai suverkite vištieną.

REKLAMA

Kiaulienos ir vištienos iešmus sudėkite į atskirus stiklainius. Juos sandariai uždenkite folija ir perkelkite į šaltą orkaitę.

Šašlykai

REKLAMA

Nustatykite 180 laipsnių temperatūrą ir kepkite 70 minučių. Išjunkite orkaitę, šiek tiek atidarykite dureles ir palikite stiklainius dar 30 minučių.

Kepant ryžiai prisisotina mėsos sulčių ir tampa nepaprastai skanūs. Prie nuostabaus garnyro yra dviejų rūšių mėsa vienu metu. Vištiena gaunasi sultinga ir švelni. O kiaulienos skonis nesiskiria nuo mėsos, keptos ant grotelių.
Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].