Klasikinė itališka lazanija. Ji patinka visiems

Net tie, kurie niekada nebuvo Italijoje, sutiks, kad itališka virtuvė yra tikrai ypatinga. Vienas populiariausių patiekalų Italijoje yra lazanija. Tačiau kartais tiesiog nėra laiko gaminti ją pagal klasikinį receptą. Tačiau mano draugė, mėgstanti šį patiekalą, sugalvojo sprendimą. Pagal jos receptą lazanija paruošiama labai greitai ir lengvai.

REKLAMA

lazanija

Patiekalas pagal šį receptą nėra prastesnis už originalų ir gali būti tinkamas tiek pietums, tiek vakarienei.

REKLAMA

Greitai pagaminama lazanija

Originalioje versijoje lazanija yra patiekalas, pagamintas iš makaronų lakštų su skirtingais įdarais. Yra daug lazanijos variantų. Juose lakštai keičiami pita duona arba sluoksniuota tešla, o įdarai gaminami net iš daržovių. Ši lazanija bus papildyta mocarelos sūriu.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 5 lazanijos lakštų
  • 70 g mocarelos
  • 400 g maltos jautienos
  • 1 svogūno
  • 0,5 paprikos
  • 2 šviežių pomidorų
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos, pipirų (pagal skonį)
  • raudonėlio, čiobrelių, šalavijo (pagal skonį)

Gaminimas:

REKLAMA

Papriką ir svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, išspauskite česnaką. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ir supilkite ten smulkintas daržoves. Kepkite jas, kol apkeps.

lazanija

REKLAMA

Sudėkite faršą į keptuvę, įberkite šiek tiek druskos ir kepkite 10 minučių, uždengę keptuvę dangčiu.

REKLAMA

Šviežius ir konservuotus pomidorus supjaustykite kubeliais. Jei nėra konservuotų pomidorų, juos galima pakeisti pomidorų pasta. Tuomet pomidorus suberkite į keptuvę prie mėsos.

lazanija

REKLAMA

Troškinkite toliau. Likus 5 minutėms iki gaminimo pabaigos, įberkite pipirų ir druskos pagal skonį, taip pat mėgstamų prieskonių.

REKLAMA

Paimkite kepimo indą ir sudėkite lazanijos lakštus. Tada ant viršaus uždėkite įdaro ir mocarelos sūrio sluoksnį, o tada vėl lakštus. Tęskite taip, sudėdami ingredientus sluoksniais. Paskutinis turėtų būti lazanijos lakšto sluoksnis, kurį, jei pageidaujate, galite apibarstyti tarkuotu sūriu.

lazanija

REKLAMA

Indą 30 minučių pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros.

REKLAMA

Paruoštą lazaniją šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite.

lazanija

REKLAMA

Tokia lazanija gali būti gaminama ir jautieną pakeitus į kiaulieną ar vištieną.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].