Guliašas, kaip vaikystėje. Pasigaminkite šį nuostabų patiekalą!

Guliašas su padažu primena vaikystę. Kaip jį pasigaminti, kad skonis būtų toks, koks buvo anksčiau, kaip iš senų, laiko patikrintų receptų? Tikriausiai reikia išbandyti 100 receptų ar klausti vyresnio amžiaus žmonių, kurie tuo metu dirbo viešojo maitinimo įstaigose?

REKLAMA

guliašas

Bet ne! Nereikia išradinėti dviračio iš naujo. Jums tereikia pažvelgti receptus, kurie buvo naudojami prieš 30–40 metų. Ten viskas aprašyta. Mes kaip tik turime vieną tokį guliašo receptą.

REKLAMA

GULIAŠAS SU PADAŽU

Jums reikės:

  • 1800–2200 g mėsos (kiaulienos – mažiau, jautienos – daugiau)
  • 100 g lydytų gyvūninių riebalų
  • 300 g svogūnų
  • 200 g pomidorų tyrės
  • 60 g miltų
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • Lauro lapų

Gaminimas:

Visų pirma mėsą supjaustykite 20–30 g gabalėliais. Pasistenkite, kad gabalėliai būtų vienodi, tai yra svarbu.

REKLAMA

Paimkite 80 g ištirpintų riebalų ir apkepkite ant jų mėsą ant didelės ugnies.

guliašas

REKLAMA

Įkaitinkite pomidorų tyrę su 10 g riebalų, puode. Tai turėtų trukti nuo pusvalandžio iki 50 minučių.

REKLAMA

Supilkite keptą mėsą su sultiniu arba verdančiu vandeniu į tyrę ir sandariai uždenkite dangčiu. Guliašas ant silpnos ugnies turėtų troškintis maždaug valandą.

guliašas

REKLAMA

Tuo tarpu supjaustykite svogūną ir patroškinkite ant likusių 10 g riebalų, įberdami druskos, miltų ir prieskonių. Galutinis rezultatas turėtų būti tirštas padažas.

REKLAMA

Troškinkite mėsą valandą ar ilgiau, po pusvalandžio įpilkite svogūnų padažo ir toliau troškinkite po uždaru dangčiu. Nepamirškite įdėti lauro lapo likus 5 minutėms iki gaminimo pabaigos. Guliašas paruoštas!

guliašas

REKLAMA

Toks ilgas ir kruopštus paruošimas duoda vaisių: guliašas gaunasi labai švelnus, padažas gaunasi apetitą keliantis ir gero skonio. Ir nors klasikinis „vengriškas guliašas“ iš tikrųjų laikomas tiršta sriuba, mūsų variantą galima derinti su įvairiais garnyrais, pavyzdžiui, su virtais ryžiais ar bulvėmis.

Mėsos tekstūra bus minkšta. Puikus, sotus patiekalas suteiks jėgų ir teigiamos nuotaikos visai dienai. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].