Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Įvairiais būdais paruošta kiauliena: TOP-17 receptų!

Tai – puikių sekmadienio pietų receptų rinkinys. Paprasta paruošti ir labai skanu!

Kiaulienos kepsniai

Jums reikės:

  • 500 g kiaulienos nugarinės
  • 5 kiaušinių
  • 3 valg. š. pomidorų padažo
  • 3 valg. š. garstyčių
  • 5 valg. š. aliejaus
  • 3 valg. š. sojos padažo
  • Maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Mėsą supjaustykite griežinėliais.

Likusius ingredientus sumaišykite dubenyje iki konsistencijos, panašios į majonezą.

Susmulkintą mėsą sumaišykite su marinatu ir palikite šaldytuve bent valandai – idealiu atveju palikite pastovėti 1 dieną.

Marinuotus kepsnelius apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus iš abiejų pusių.

Tai – labai sultingas ir skanus patiekalas, kurį bus labai paprasta paruošti.

Kiauliena su garstyčiomis

Jums reikės:

  • 600 g kiaulienos mentės (4-5 riekelių po maždaug 150 g)
  • Dižono garstyčių
  • Miltų
  • Prieskonių (pagal skonį)
  • Rozmarino šakelės (nebūtina)
  • Druskos
  • Aliejaus
  • 1 didelio svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • 100 g rūkytos šoninės
  • 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Svogūną ir česnaką supjaustykite mažais gabalėliais, šoninę supjaustykite kubeliais. Mėsą pasūdykite, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir vieną pusę įtrinkite garstyčiomis.

Šoninę pakepinkite keptuvėje su šiek tiek riebalų ir suberkite smulkintą svogūną. Po kurio laiko įmaišykite česnaką. Mėsą pabarstykite miltais ir išmuškite.

Sudėkite mėsą į keptuvę ir užpilkite vandeniu.

Įberkite prieskonių, įdėkite rozmarino šakelę.

Apverskite mėsą. Pagal poreikį įpilkite vandens.

Kai mėsa bus iškepusi, patiekite su mėgstamu garnyru.

Kiaulienos griežinėliai su grybais

Jums reikės:

  • 4 kiaulienos griežinėlių (tinka mentė, nugarinė…)
  • Šviežių grybų (arba saujos džiovintų)
  • 1 svogūno
  • 100 g šoninės
  • 1 arb. š. saldžiosios paprikos
  • 1 valg. š. miltų
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • Aliejaus
  • Gabalėlio sviesto

Kaip gaminti?

Mėsą lengvai pamuškite, pagardinkite druska ir pipirais.

Šoninę lengvai apkepkite aliejuje su sviestu, įberkite smulkinto svogūno. Sudėkite mėsos griežinėlius.

Suberkite prieskonius, sudėkite grybus (jei naudosite džiovintus grybus, prieš tai juos valandą pamirkykite vandenyje).

Įpilkite vandens ir troškinkite.

Išimkite minkštą mėsą, sumaišykite miltus su trupučiu vandens ir sutirštinkite padažą. Virkite bent 15-20 min. Įdėkite mėsą atgal. Patiekite su ryžiais, bulvėmis ar kitu garnyru.

Kiauliena su česnaku

Jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos nugarinės, supjaustytos griežinėliais
  • 4-5 česnako skiltelių
  • 1 nedidelio svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 2 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • Pieno
  • Miltų
  • Aliejaus

Kaip gaminti?

Lengvai apmuškite mėsą ir pabarstykite druska. Iš abiejų pusių gerai ištrinkite išspaustu česnaku, pabarstykite paprikos milteliais ir miltais, apliekite pienu. Suberkite smulkintus svogūnus, išmaišykite ir palikite šaldytuve per naktį.

Kitą dieną galite pabarstyti mėsą miltais ir apkepti aliejuje arba galite kepti orkaitėje. Ir vienu, ir kitu atveju paruošta kiauliena bus tiesiog pasakiškai skani!

Paprastas kiaulienos sprandinės receptas

Jums reikės:

  • 800 g kiaulienos sprandinės
  • 1 didelio svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • Aliejaus
  • Miltų
  • 1 lauro lapo
  • Prieskonių (pagal skonį)
  • Kelių juodųjų pipirų žirnelių
  • 500 ml sultinio
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite 2 cm pločio juostelėmis. Pabarstykite druska, pipirais ir kitais prieskoniais. Mėsą pabarstykite miltais ir apkepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Išimkite mėsą ir toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūną, suberkite smulkintą česnaką ir supilkite sultinį.

Mėsą sudėkite atgal į keptuvę, suberkite likusius prieskonius, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 50-60 min. Galiausiai padažą sutirštinkite kvietiniais miltais – 1 valgomąjį šaukštą sumaišykite su vandeniu, supilkite į keptuvę ir išmaišykite. Kai mišinys užvirs, patiekalas bus paruoštas.

Kiaulienos nugarinė su padažu

Jums reikės:

  • 6 kiaulienos nugarinės riekelių
  • 8 česnako skiltelių
  • 1 didelio svogūno
  • 3/4 l mėsos sultinio
  • Aliejaus
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų, saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelių
  • Juodųjų ir baltųjų pipirų žirnelių
  • 2 valg. š. pomidorų padažo
  • 1 valg. š. garstyčių
  • Vandens
  • Miltų

Kaip gaminti?

Kiaulienos nugarinės riekeles susmulkinkite ir lengvai įpjaukite tik kraštus, kad mėsa nesusisuktų. Iš abiejų pusių įtrinkite išspaustu česnaku ir prieskoniais.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite susmulkintą svogūną iki auksinės spalvos.

Paruoštą mėsą apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. Supilkite sultinį iki maždaug 3/4 mėsos aukščio ir lengvai troškinkite, kol suminkštės.

Padažą sutirštinkite vandeniu, kuriame sumaišytas pomidorų padažas, garstyčios ir miltai. Viską užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Patiekite su pasirinktu garnyru.

Troškinti kiaulienos kepsniai

Jums reikės:

  • 9-13 plonesnių kiaulienos nugarinės griežinėlių
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų
  • 2 didelių morkų
  • 2 arb. š. mairūno
  • 600 ml mėsos sultinio
  • 100 ml vandens
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 2 lauro lapų
  • Aliejaus
  • 1-2 valg. š. kvietinių miltų, sumaišytų su vandeniu
  • Smulkiai pjaustytų krapų

Kaip gaminti?

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Pakepinkite aliejuje.

Suberkite apskritimais supjaustytas morkas ir kartu pakepinkite apie 5 minutes. Išimkite iš keptuvės ir suberkite į gilesnį puodą. Toje pačioje keptuvėje apkepkite miltais pabarstytą kiaulieną (pakanka kepti vos kelias minutes).

Sudėkite mėsą į puodą, įpilkite sultinio ir vandens. Suberkite žoleles (išskyrus krapus), prieskonius ir troškinkite ant nedidelės liepsnos 50-60 minučių. Miltus sumaišykite su vandeniu ir sudėkite į puodą. Galiausiai suberkite smulkiai pjaustytus krapus.

Patiekite su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkais.

Kiauliena su svogūnais

Jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos nugarinės be kaulų
  • 2 didelių svogūnų
  • Garstyčių (mėsai įtrinti)
  • 5-7 vidutinio dydžio marinuotų agurkų
  • 0,5-1 l sultinio
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Aliejaus

Kaip gaminti?

Mėsą nuplaukite, išdžiovinkite ir supjaustykite griežinėliais. Užklokite maistine plėvele ir lengvai apmuškite. Nupjaukite baltus kraštus, kad kepdama mėsa nesusisuktų.

Mėsą iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Įtrinkite garstyčiomis. Leiskite pastovėti bent pusvalandį. Jei neturite laiko, galite kepti iš karto.

Smulkiai pjaustytą svogūną pakepinkite puode su minimaliu kiekiu aliejaus iki auksinės spalvos. Mėsos riekeles apkepkite keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių ir sudėkite į puodą su svogūnais.

Užpilkite sultiniu, suberkite kubeliais pjaustytus raugintus agurkus. Išmaišykite.

Troškinkite, kol mėsa suminkštės (maždaug  30 min.)

Išimkite troškintą mėsą. Padažą išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite atgal mėsą.

Patiekite su ryžiais arba bulvių koše.

Kiaulienos griežinėliai su grybais

Jums reikės:

  • 500 g griežinėliais pjaustytos kiaulienos
  • 250 g grybų, supjaustytų gabalėliais
  • 200 ml grietinėlės
  • 2 valg. š. garstyčių
  • 1 didelio svogūnų
  • Druskos ir mėgstamų prieskonių (pagal skonį)
  • 1 arb. š. kario prieskonių
  • Smulkiai pjaustytų petražolių

Kaip gaminti?

Nuplaukite mėsą ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Pagardinkite druska, pipirais ir kitais prieskoniais. Jei turite laiko, palikite šaldytuve bent 20 minučių. Jei negalite laukti, iš karto pereikite prie kito etapo.

Apkepkite mėsą įkaitintame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių ir nukelkite nuo ugnies. Tame pačiame aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir grybus. Kepkite, kol išgaruos didžioji dalis vandens. Įpilkite 300 ml vandens ir troškinkite maždaug 10 minučių. Grąžinkite mėsą į keptuvę ir viską kartu troškinkite apie 10 minučių. Galiausiai supilkite grietinėlę, sumaišytą su 2 šaukštais garstyčių. Išmaišykite ir užvirinkite.

Galiausiai papuoškite petražolėmis ir patiekite.

Kiaulienos pjausniai su rūkytu sūriu

Jums reikės:

  • 6 kiaulienos nugarinės gabaliukų
  • 200 g rūkyto sūrio
  • 200 ml grietinėlės
  • 2 svogūnų
  • 2 valg. š. garstyčių
  • 1 valg. š. miltų
  • Aliejaus
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Šiek tiek baltojo vyno
  • 2 lauro lapų

Kaip gaminti?

Nuplaukite, išdžiovinkite ir supjaustykite kiaulieną. Pagardinkite druska ir pipirais, vieną pusę pabarstykite miltais ir dėkite vieną gabaliuką šalia kito ant aliejumi išteptos kepimo skardos. Kiekvieną mėsos gabalėlį įtrinkite garstyčiomis, ant kiekvieno gabalėlio dėkite po smulkintą svogūną ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Grietinėlę sumaišykite su vandeniu ir trupučiu baltojo vyno. Užpilkite ant kepimo skardos ir dėl aromato įdėkite du lauro lapus.

Uždenkite aliuminio folija ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Nuimkite foliją ir kepkite dar 15-20 minučių iki auksinės spalvos.

Patiekite su bulvėmis.

Kiauliena su šparaginėmis pupelėmis

Jums reikės:

  • 600 g kiaulienos nugarinės, supjaustytos gabalėliais
  • 300 g šparaginių pupelių
  • 100 g šoninės, supjaustytos gabalėliais
  • 2 svogūnų
  • 3-4 česnako skiltelių
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 1 pomidoro
  • 1 arb. š. kmynų
  • 200 ml grietinės
  • 2 valg. š. miltų
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Pirmiausia keptuvėje apkepkite šoninę. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinkite iki skaidrumo. Suberkite iš anksto išspaustą česnaką ir kmynus. Viską kartu patroškinkite vos kelias minutes. Suberkite smulkintą papriką ir šparagines pupeles. Kepkite maždaug 7 minutes. Sudėkite mėsą, įberkite druskos ir maltų juodųjų  pipirų, įpilkite truputį vandens, uždenkite dangčiu ir patroškinkite. Grietinę sumaišykite su trupučiu miltų ir sudėkite į keptuvę. Leiskite pavirti dar kelias minutes, nukelkite nuo ugnies ir galite iš karto patiekti.

Kiaulienos gabaliukai kreminiame garstyčių padaže

Jums reikės:

  • 700 g kiaulienos (geriausia rinktis liesesnę mėsą)
  • 1 valg. š. garstyčių
  • 4 česnako skiltelių
  • 1 stiklinės grietinės
  • 50 ml grietinėlės
  • Smulkintų šviežių petražolių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Mėsą supjaustykite kubeliais ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite augaliniame aliejuje 4-5 minutes. Į keptuvę įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite 15-20 minučių ant silpnos ugnies. Praėjus šiam laikui, mėsą ir išsiskyrusias sultis perkelkite į kepimo indą.

Dubenyje sumaišykite grietinę ir grietinėlę su garstyčiomis ir išspaustu česnaku. Pagardinkite druska, pipirais ir užpilkite ant mėsos.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Troškinta kiauliena su marinuotais pievagrybiais

Jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos
  • 2 svogūnų
  • 2 valg. š. pomidorų padažo
  • 2 valg. š. garstyčių
  • 150 g marinuotų pievagrybių
  • 150 g marinuotų agurkų
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Aliejaus
  • 1 arb. š. maltų saldžiosios paprikos miltelių
  • 3 česnako skiltelių

Kaip gaminti?

Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite. Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais.

Aliejuje pakepinkite svogūną ir sudėkite mėsą. Pagardinkite druska, įberkite maltų juodųjų pipirų ir saldžiosios paprikos miltelių. Kai mėsa suminkštės, įdėkite pomidorų padažo, užpilkite vandeniu ir troškinkite, kol suminkštės (pagal poreikį įpilkite vandens arba sultinio).

Sudėkite smulkintus pievagrybius ir agurkus, įspauskite česnako. Pagardinkite vienu ar dviem šaukštais garstyčių. Patiekite su pasirinktu garnyru, pavyzdžiui, su gruzdintomis bulvytėmis ar ryžiais.

Kiaulienos mentė su rūkyta šonine ir rozmarinu

Jums reikės:

  • 600 g kiaulienos mentės (4-5 griežinėlių)
  • Garstyčių
  • Miltų
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Rozmarino šakelės
  • Aliejaus
  • 1 didelio svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • 100 g rūkytos šoninės
  • Petražolių

Kaip gaminti?

Svogūną ir česnaką supjaustykite mažais gabalėliais, šoninę supjaustykite kubeliais. Mėsą pasūdykite, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir vieną pusę įtrinkite garstyčiomis.

Šoninę pakepinkite  keptuvėje ir suberkite smulkintą svogūną. Po kurio laiko įmaišykite česnaką. Mėsą pabarstykite miltais ir sudėkite į keptuvę.

Įdėkite rozmarino šakelę, užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol suminkštės.

Jei reikia, karts nuo karto įpilkite daugiau vandens. Mėsa iškeps gana greitai. Patiekdami papuoškite petražolėmis.

Patiekite su bulvių koše.

Kiaulienos gabaliukai su kmynais ir alumi

Jums reikės:

  • 500 g kiaulienos mentės
  • 1 didelio svogūno
  • 1 nedidelės morkos (nebūtina)
  • Sveikų ir maltų kmynų
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Miltų
  • 1 valg. š. sviesto
  • Šviesaus alaus

Kaip gaminti?

Mėsą supjaustykite kubeliais.

Smulkiai pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką pakepinkite aliejuje ir įberkite maždaug pusę arbatinio šaukštelio nesmulkintų kmynų.

Sudėkite mėsą, uždenkite dangčiu ir patroškinkite. Kai sultys išgaruos, įpilkite šviesaus alaus, įberkite druskos, pipirų ir maltų kmynų. Troškinkite, kol mėsa suminkštės.

Miltus sumaišykite su vandeniu ir sudėkite į keptuvę. Lengvai patroškinkite, kol mišinys užvirs. Galiausiai įdėkite šaukštą sviesto. Patiekite su ryžiais, bulvėmis ar makaronais.

Kiaulienos gabaliukai su česnaku

Jums reikės:

  • 400 g kiaulienos
  • 1 valg. š. taukų
  • 1 svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • Džiovintų, iš anksto išmirkytų grybų
  • 1 čili pipiro
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 1 arb. š. sojos padažo
  • 1 valg. š. tarkuoto sūrio

Kaip gaminti?

Susmulkinkite mėsą. Išspauskite česnako, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite ir palikite valandą marinuotis.

Keptuvėje su nepridegančiu paviršiumi ištirpinkite taukus. Kai riebalai įkais, sudėkite mėsą.

Išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Leiskite kepti visa galia maždaug 5 minutes.

Sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir grybus.

Dar kartą uždenkite dangtį ir troškinkite maždaug 10 minučių.

Po maždaug 15 minučių sudėkite smulkintą čili pipirą ir apšlakstykite sojos padažu. Paragaukite, ar reikia įdėti druskos.

Įpilkite vandens ir leiskite virti, kol mėsa suminkštės.

Kai mėsa suminkštės, įdėkite šaukštą tarkuoto sūrio ir tiesiog pakaitinkite. Jei norite, kad mėsa būtų dar minkštesnė, įpilkite grietinėlės.

Kiauliena su paprika ir pomidorais

Jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos nugarinės
  • Maždaug 150 g rūkytos šoninės
  • 1 svogūno
  • 250 g grybų
  • Maltų raudonųjų pipirų (pagal skonį)
  • 1 valg. š. grietinės
  • 1 valg. š. kvietinių miltų
  • 2 saldžiųjų paprikų
  • 2 pomidorų
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Taukų (kepimui)
  • Vandens

Kaip gaminti?

Supjaustykite mėsą, grybus ir saldžiąsias paprikas. Šoninę supjaustykite stambesniais gabalėliais, o svogūną – smulkiais gabalėliais. Kiaulieną nuplaukite, supjaustykite griežinėliais arba gabalėliais, pabarstykite druska. Šoninę apkepkite riebaluose ir išimkite į lėkštę. Mėsos riekeles iš abiejų pusių pabarstykite miltais ir kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių keptuvėje, kurioje anksčiau kepėte šoninę. Mėsą dėkite į lėkštę. Likusiuose riebaluose apkepkite griežinėliais pjaustytus grybus (jei reikia, įdėkite dar šiek tiek taukų).

Sudėkite pjaustytą svogūną, smulkintas saldžiąsias paprikas ir pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, sudėkite mėsos griežinėlius ir užpilkite tiek vandens, kad jis visiškai apsemtų mėsą.

Uždenkite dangčiu ir troškinkite maždaug 1 valandą, retkarčiais pamaišydami. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens. Kai mėsa bus paruošta, išimkite ją į lėkštę. Grietinę sumaišykite su miltais, kad neliktų gumuliukų ir įmaišykite maždaug 2-3 šaukštus karšto padažo. Kai konsistencija taps vientisa, nuolat maišydami supilkite į puodą su padažu. Grąžinkite mėsą ir sudėkite šoninę. Sumaišykite ir  troškinkite 2 minutes. Štai ir viskas! Dabar tiesiog išvirkite makaronus ar kitą garnyrą ir turėsite skanius, sočius pietus, kurie tikrai patiks šeimai ir potencialiems svečiams. Skanaus!

Įdomūs video