Maistas, kuris kažkada buvo įprasta mūsų protėvių mitybos dalis, šiandien jau nėra toks populiarus.

REKLAMA

Tikrai gaila, nes kai kurie maisto produktai yra ne tik skanūs, bet taip pat ir labai naudingi.

Šį kartą pakalbėsime apie paukštienos skrandukus, kurių dalis žmonių tiesiog vengia.

Tikrai be reikalo, nes vištienos skrandukai yra labai skanūs, švelnios tekstūros ir sultingi.

REKLAMA

Jie taip pat yra labai geras baltymų, kolageno ir daugelio kitų maistinių medžiagų šaltinis.

Paukštienos skrandukai – pamirštas ir neįvertintas delikatesas

Anksčiau paukštienos skrandukai buvo laikomi tikru delikatesu.

Mūsų močiutės į sultinį dėdavo vištienos skrandukų, iš jų ruošdavo guliašą ir daugybę kitų patiekalų.

REKLAMA

Šiandien vištienos skrandukai nebėra tokie populiarūs ir dauguma žmonių vengia šios rūšies mėsos.

REKLAMA

Vištienos skrandukai yra pigūs, skanūs ir sveiki.

Priešingai nei kiauliena ir jautiena, subproduktai yra lengvai ir greitai virškinami.

REKLAMA

Juose taip pat yra daug baltymų, gausu kolageno ir daugybės kitų maistinių medžiagų.

REKLAMA

Šį patiekalą bus labai lengva paruošti.

Po terminio apdorojimo vištienos skrandukai tampa gležni, minkšti ir sultingi.

REKLAMA

Vištienos skrandukus geriausia pirkti iš ekologinių ūkių.

REKLAMA

Tokiuose ūkiuose vištos nelaikomos narvuose, jos laisvai vaikšto lauke ir nėra šeriamos antibiotikais bei modifikuotais pašarais.

Kodėl į dietą verta įtraukti vištienos skrandukus?

REKLAMA

Vištienos skrandukai turi didelę maistinę vertę.

Jie yra puikus kolageno šaltinis, būtinas tinkamam sąnarių funkcionavimui.

REKLAMA

Kolagenas taip pat akivaizdžiai pagerina odos būklę ir turi senėjimą stabdančių savybių.

REKLAMA

Vištienos skrandukuose taip pat yra peptidų, kurie padeda reguliuoti kraujospūdį ir mažina širdies ligų riziką.

Vištienos skrandukai yra lengvai virškinami ir nesukelia virškinimo problemų.

REKLAMA

Be to, jie yra puikus baltymų, geležies, cinko, vitaminų C, A, D, E ir K šaltinis.

REKLAMA

Būtent todėl tikrai verta juos įtraukti į savo mitybos racioną.

Išbandykite šį neįprastą receptą.

REKLAMA

Tinkamai paruošti vištienos skrandukai gali būti labai skanus patiekalas.

Išbandykite ir įsitikinkite patys!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg vištienos skrandukų
  • 10 g kepimo sodos
  • 1 l vandens
  • 1 česnako galvos
  • 2 svogūnų
  • 350 ml vandens
  • 10 g raudonėlio
  • 20 g garstyčių
  • 5 pomidorų
  • 1 raudonosios paprikos

Salotoms:

REKLAMA
  • baltojo kopūsto galvos
  • druskos
  • 2 agurkų
  • 10 g petražolių
  • 20 ml alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti?

Nuplaukite vištienos skrandukus ir pabarstykite soda.

REKLAMA

Uždenkite ir palikite pastovėti 2 valandas.

Nuskalaukite, išdžiovinkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.

REKLAMA

Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.

REKLAMA

Česnako galvutę perpjaukite per pusę, kad perpjautumėte visas skilteles, ir įdėkite į keptuvę.

Suberkite smulkintą svogūną, trumpai pakepinkite ir išimkite česnako galvutę.

REKLAMA

Iškepusį česnaką nulupkite ir suberkite į mėsą, kurią dėkite į keptuvę su kepintu svogūnu.

REKLAMA

Mėsą šiek tiek pakepinkite, užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu ir leiskite pravėsti.

Paruoškite kopūstų salotas.

REKLAMA

Agurkus nuplaukite ir daržovių skustuvu supjaustykite plonomis juostelėmis.

Susmulkinkite kopūstą ir petražoles.

REKLAMA

Pagardinkite druska ir alyvuogių aliejumi.

REKLAMA

Viską kruopščiai išmaišykite.

REKLAMA

Kai mėsa suminkštės, pasūdykite, pabarstykite raudonėliais ir įdėkite garstyčių.

REKLAMA

Atskiroje keptuvėje pakepinkite svogūną, suberkite smulkiai pjaustytus pomidorus ir papriką.

REKLAMA

Galite įdėti šiek tiek čili prieskonių.

Pasūdykite ir įmaišykite į keptuvę su mėsa.

REKLAMA

Troškinkite dar 15 minučių ir patiekite.

Visą receptą galite pamatyti pridėtame vaizdo įraše.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].