Ketvirtadienis, 24 spalio, 2024

Naujausi

Kadaise ši mėsa buvo kepama kiekvienuose namuose: dabar žmonės bėga išgirdę, kas tai yra!

Maistas, kuris kažkada buvo įprasta mūsų protėvių mitybos dalis, šiandien jau nėra toks populiarus.

Tikrai gaila, nes kai kurie maisto produktai yra ne tik skanūs, bet taip pat ir labai naudingi.

Šį kartą pakalbėsime apie paukštienos skrandukus, kurių dalis žmonių tiesiog vengia.

Tikrai be reikalo, nes vištienos skrandukai yra labai skanūs, švelnios tekstūros ir sultingi.

Jie taip pat yra labai geras baltymų, kolageno ir daugelio kitų maistinių medžiagų šaltinis.

Paukštienos skrandukai – pamirštas ir neįvertintas delikatesas

Anksčiau paukštienos skrandukai buvo laikomi tikru delikatesu.

Mūsų močiutės į sultinį dėdavo vištienos skrandukų, iš jų ruošdavo guliašą ir daugybę kitų patiekalų.

Šiandien vištienos skrandukai nebėra tokie populiarūs ir dauguma žmonių vengia šios rūšies mėsos.

Vištienos skrandukai yra pigūs, skanūs ir sveiki.

Priešingai nei kiauliena ir jautiena, subproduktai yra lengvai ir greitai virškinami.

Juose taip pat yra daug baltymų, gausu kolageno ir daugybės kitų maistinių medžiagų.

Šį patiekalą bus labai lengva paruošti.

Po terminio apdorojimo vištienos skrandukai tampa gležni, minkšti ir sultingi.

Vištienos skrandukus geriausia pirkti iš ekologinių ūkių.

Tokiuose ūkiuose vištos nelaikomos narvuose, jos laisvai vaikšto lauke ir nėra šeriamos antibiotikais bei modifikuotais pašarais.

Kodėl į dietą verta įtraukti vištienos skrandukus?

Vištienos skrandukai turi didelę maistinę vertę.

Jie yra puikus kolageno šaltinis, būtinas tinkamam sąnarių funkcionavimui.

Kolagenas taip pat akivaizdžiai pagerina odos būklę ir turi senėjimą stabdančių savybių.

Vištienos skrandukuose taip pat yra peptidų, kurie padeda reguliuoti kraujospūdį ir mažina širdies ligų riziką.

Vištienos skrandukai yra lengvai virškinami ir nesukelia virškinimo problemų.

Be to, jie yra puikus baltymų, geležies, cinko, vitaminų C, A, D, E ir K šaltinis.

Būtent todėl tikrai verta juos įtraukti į savo mitybos racioną.

Išbandykite šį neįprastą receptą.

Tinkamai paruošti vištienos skrandukai gali būti labai skanus patiekalas.

Išbandykite ir įsitikinkite patys!

Jums reikės:

  • 1 kg vištienos skrandukų
  • 10 g kepimo sodos
  • 1 l vandens
  • 1 česnako galvos
  • 2 svogūnų
  • 350 ml vandens
  • 10 g raudonėlio
  • 20 g garstyčių
  • 5 pomidorų
  • 1 raudonosios paprikos

Salotoms:

  • baltojo kopūsto galvos
  • druskos
  • 2 agurkų
  • 10 g petražolių
  • 20 ml alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti?

Nuplaukite vištienos skrandukus ir pabarstykite soda.

Uždenkite ir palikite pastovėti 2 valandas.

Nuskalaukite, išdžiovinkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Česnako galvutę perpjaukite per pusę, kad perpjautumėte visas skilteles, ir įdėkite į keptuvę.

Suberkite smulkintą svogūną, trumpai pakepinkite ir išimkite česnako galvutę.

Iškepusį česnaką nulupkite ir suberkite į mėsą, kurią dėkite į keptuvę su kepintu svogūnu.

Mėsą šiek tiek pakepinkite, užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu ir leiskite pravėsti.

Paruoškite kopūstų salotas.

Agurkus nuplaukite ir daržovių skustuvu supjaustykite plonomis juostelėmis.

Susmulkinkite kopūstą ir petražoles.

Pagardinkite druska ir alyvuogių aliejumi.

Viską kruopščiai išmaišykite.

Kai mėsa suminkštės, pasūdykite, pabarstykite raudonėliais ir įdėkite garstyčių.

Atskiroje keptuvėje pakepinkite svogūną, suberkite smulkiai pjaustytus pomidorus ir papriką.

Galite įdėti šiek tiek čili prieskonių.

Pasūdykite ir įmaišykite į keptuvę su mėsa.

Troškinkite dar 15 minučių ir patiekite.

Visą receptą galite pamatyti pridėtame vaizdo įraše.

Skanaus!

Įdomūs video