Pagal šį receptą konservuoti agurkai yra labai aštrūs ir traškūs. Išbandykite!
REKLAMA
Sudėtis:
600 g agurkų
REKLAMA
2 česnakai
1 svogūnas
REKLAMA
1,5 puodelio raudonųjų serbentų
3 juodieji pipirai
REKLAMA
Marinatui:
1 l vandens
1 šaukštas cukraus
REKLAMA
2,5 šaukšto druskos
Gaminimas:
Nuplaukite agurkus ir pamirkykite šaltame vandenyje bent 2-3 valandas.
REKLAMA
Stiklainio dugną išklokite serbentų lapais, susmulkintomis česnako skiltelėmis, svogūnų žiedais.
REKLAMA
Agurkus į stiklainius sudėkite stačiomis, nenupjaukite galų.
REKLAMA
Serbentų uogas nuplaukite ir sudėkite į trapus tarp agurkų.
REKLAMA
Stiklainius užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 5-10 min.
REKLAMA
Nupilkite vandenį iš stiklainių ir paruoškite marinatą. Užpilkite stiklainius verdančiu sūrymu, uždenkite dangtelius ir sterilizuokite. 1 litro stiklainį – 8-10 minučių.
REKLAMA
Užsukite stiklainius, apverskite aukštyn kojomis, apvyniokite ir palikite atvėsti.
REKLAMA
Skanaus!
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].