Pagal šį receptą konservuoti agurkai yra labai aštrūs ir traškūs. Išbandykite!

REKLAMA

Sudėtis:

600 g agurkų

REKLAMA

2 česnakai

1 svogūnas

REKLAMA

1,5 puodelio raudonųjų serbentų

3 juodieji pipirai

REKLAMA

Marinatui:

1 l vandens

1 šaukštas cukraus

REKLAMA

2,5 šaukšto druskos

Gaminimas:

Nuplaukite agurkus ir pamirkykite šaltame vandenyje bent 2-3 valandas.

REKLAMA

Stiklainio dugną išklokite serbentų lapais, susmulkintomis česnako skiltelėmis, svogūnų žiedais.

REKLAMA

Agurkus į stiklainius sudėkite stačiomis, nenupjaukite galų.

REKLAMA

Serbentų uogas nuplaukite ir sudėkite į trapus tarp agurkų.

REKLAMA

Stiklainius užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 5-10 min.

REKLAMA

Nupilkite vandenį iš stiklainių ir paruoškite marinatą. Užpilkite stiklainius verdančiu sūrymu, uždenkite dangtelius ir sterilizuokite. 1 litro stiklainį – 8-10 minučių.

REKLAMA

Užsukite stiklainius, apverskite aukštyn kojomis, apvyniokite ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].