Saldus pyrago skonis, rūgštoka uogienė ir sultingi vaisiai – derinys, kuris patiks net išrankiausiems gurmanams.

REKLAMA

„Sniego senelis tropikuose“ – kalėdinis hitas, kuris tikrai taps mėgstamiausiu jūsų šeimos desertu.

Šis elegantiškas, tačiau nepretenzingas desertas užkariavo mano šeimos širdis ir tapo absoliučiu hitu.

REKLAMA

Kalėdos – metas, kai stalai nukrauti skanėstais, o šeimininkės tarpusavyje varžosi kurdamos naujus, viliojančius skonius.

REKLAMA

Vienas desertas padarė perversmą mūsų Kalėdų meniu –  tai „Sniego senis tropikuose“.

Išbandykite šį unikalų skanėstą patys.

REKLAMA

Garantuojame, kad jūsų šeima tikrai apsidžiaugs.

REKLAMA

Po to, kai išbandžiau šį receptą, neberuošiu jokio kito aguonų pyrago.

Aš asmeniškai išbandžiau receptą ir nuo to laiko kito deserto Kalėdoms neberuošiau.

REKLAMA

Šis kvapnus desertas puikiai tiks Kūčių stalui.

REKLAMA

„Sniego senis tropikuose“ – tai biskvito, grietinėlės, vaisių ir šokolado derinys.

Šis skanėstas tikrai patiks net išrankiausiems gurmanams.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 24×24 cm kepimo formos

Biskvitui:

  • 1/2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1/3 stiklinės granuliuoto cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 8 kiaušinių trynių
  • 1 arb. š. kepimo miltelių

Aguonų pyragui:

REKLAMA
  • 1/2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1/2 stiklinės aguonų
  • 1/2 stiklinės granuliuoto cukraus
  • 8 kiaušinių baltymų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių

Kremui:

  • 1 skardinės konservuotų persikų
  • 500 ml plaktos grietinėlės
  • 2 citrinų želė
  • 1 stiklinė serbentų uogienės

Užpilui:

REKLAMA
  • 45 g juodojo šokolado
  • 7-8 šaukštų grietinėlės

Kaip gaminti?

Pirmiausia ruošime aguonų pyragą. Kiaušinių baltymus išplakite iki tirštos masės.

REKLAMA

Palaipsniui suberkite cukrų ir plakite, kol masė taps standi ir blizgi.

REKLAMA

Tešlą kepkite 15-20 minučių 180°C temperatūroje.

Palikite atvėsti ir išimkite iš kepimo formos.

REKLAMA

Paruoškite lengvą biskvitą. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki purumo.

REKLAMA

Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite.

Kepkite 15-20 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Leiskite atvėsti ir padalinkite į dvi dalis.

Dabar paruošime kremą.

REKLAMA

Ištirpinkite želė verdančiame vandenyje ir atvėsinkite.

Grietinėlę išplakite iki standumo ir supilkite šaltą želatiną.

REKLAMA

Suberkite pjaustytus persikus ir švelniai išmaišykite.

REKLAMA

Pirmąjį šviesaus biskvito sluoksnį ištepkite plonu serbentų uogienės sluoksniu.

Aptepkite puse grietinėlės mišinio ir ant viršaus sluoksniuokite aguonų biskvitą.

REKLAMA

Įpilkite likusios plaktos grietinėlės ir uždėkite kitą šviesaus biskvito sluoksnį.

REKLAMA

Švelniai paspauskite ir atvėsinkite šaldytuve.

Užvirinkite glaistui skirtą grietinėlę ir suberkite susmulkintą šokoladą.

REKLAMA

Maišykite, kol glajus taps vientisas.

REKLAMA

Supilkite ant pyrago ir tolygiai paskirstykite.

Atvėsinkite 2-3 valandas šaldytuve.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].