Jei nebandėte marinuotų burokėlių, būtinai išbandykite tai šiais metais. Pasirodo, marinuoti burokėlius yra labai paprasta, o jų skonis niekada nenuvilia.

REKLAMA

Šie paprasti, pigūs ir nuostabiai skanūs burokėliai dera prie visko ir yra tikra vitaminų bomba.

REKLAMA

Marinuoti burokėliai ir jų savybės

Marinuoti burokėliai – tikra vitaminų bomba, nes juose yra vitaminų C ir A bei B grupės vitaminų, taip pat daug mineralinių medžiagų, tokių kaip geležis, kalcis, kalis ir fosforas.

REKLAMA

Marinuotuose burokėliuose taip pat yra vertingų pieno rūgšties bakterijų, susidarančių fermentacijos procese, kurios veikia kaip natūralūs probiotikai.

REKLAMA

Kodėl marinuoti burokėliai yra tokie naudingi?

Pasirodo, marinuoti burokėliai ne tik džiugina skonio receptorius, bet taip pat palaiko visą organizmą.

REKLAMA

Burokėliai žmogaus organizmui yra labai naudingi, nes jie:

  • stiprina imunitetą
  • palaiko virškinimą
  • reguliuoja žarnyno veiklą
  • padeda kovoti su anemija
  • mažina blogojo cholesterolio kiekį
  • turi antibakterinį poveikį
  • gerina kepenų veiklą
  • palaiko energiją
  • gerina koncentraciją
  • turi teigiamą poveikį inkstams
  • turi įtakos kolageno skaidulų atstatymui

Skaniausių marinuotų burokėlių receptas

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2,5 kg burokėlių
  • 1,5 l vandens
  • 2 valg. š. druskos
  • 8 lauro lapų
  • 8 krapų stiebelių
  • 8 česnako skiltelių
  • 1 arb. š. garstyčių
  • 4 juodųjų pipirų žirnelių
  • 1 arb. š. kvapiųjų pipirų

Kaip gaminti?

Nuplaukite ir nulupkite burokėlius.

REKLAMA

Nupjaukite abu galus.

Perpjaukite per pusę, o tada supjaustykite storomis riekelėmis.

REKLAMA

Sudėkite burokėlius į stiklainius.

REKLAMA

Į kiekvieną stiklainį įdėkite 2 lauro lapus.

Įdėkite du krapų stiebus.

REKLAMA

Įdėkite dvi skilteles česnako.

REKLAMA

Įdėkite 1/4 arbatinio šaukštelio garstyčių.

REKLAMA

Galiausiai įberkite kvapiųjų ir juodųjų pipirų.

REKLAMA

Užvirinkite vandenį.

Vandenyje ištirpinkite druską.

REKLAMA

Užpilkite stiklainių turinį.

REKLAMA

Uždarykite dangtelius, kad į stiklainius nepatektų oro.

REKLAMA

Praėjus šiam laikui, nuo viršaus nuimkite putas.

Po 2-3 dienų burokėliai jau bus paruošti vartojimui.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].