Lengviausias labai purių ir traškių spurgų receptas

Tokios traškios išorėje ir minkštos viduje – tiesiog neįtikėtinai skanu! Šis lengvas spurgų receptas yra toks elementarus, kad net tam, kuris niekada anksčiau negamino spurgų, pavyks iš pirmo karto.

REKLAMA

Sudėtis

  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštelis sausų mielių
  • 1/4 šaukštelio sodos
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
  • 200 ml šilto vandens
  • 300 g miltų
  • žalieji svogūnai pagal skonį
  • aliejus kepimui

Gaminimas

Įmuškite kiaušinį, sudėkite mieles, sodą, druską, kepimo miltelius ir išmaišykite. Supilkite vandenį ir suberkite miltus. Šaukštu užmaišykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite valandai, kad tešla padvigubėtų.

REKLAMA

Į tešlą pridėkite susmulkintų žaliųjų svogūnų, išmaišykite šaukštu.

REKLAMA

Padėklą ir rankas sutepkite aliejumi. Po truputį imkite tešlą, formuokite spurgas.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Spurgas pamirkykite aliejuje ir dėkite kepti.

REKLAMA

Kepkite iš abiejų pusių.

REKLAMA

Iškeptas padėkite ant servetėlių ar popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejaus perteklių. Spurgos paruoštos.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].