Cukinija neturi ryškaus skonio, todėl puikiai tinka su daugeliu produktų. Išbandykite šį troškinį ir įsitikinkite tuo patys!

REKLAMA

Ingredientai:

300 gramų vištienos filė;

REKLAMA

500–600 gramų cukinijos;

REKLAMA

dvi skiltelės česnako;

REKLAMA

lydytas sūris (90–100 gramų);

REKLAMA

80 mililitrų pieno;

REKLAMA

druska, malti pipirai, raudonėliai – pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais. Iš esmės galite naudoti bet kurią vištienos dalį, tik reikės pašalinti kaulus ir odą. Cukiniją gerai nuplaukite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Jei norite, galite cukiniją sutarkuoti.

REKLAMA

Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite vištienos filė. Kepkite ant didelės ugnies nuolat maišydami, kol pasikeis mėsos spalva. Tada ją pasūdykite, paskaninkite pipirais ir susmulkintu česnaku. Tuomet sudėkite cukiniją, viską išmaišykite ir kepkite 4-5 minutes. Tuo metu greitai pagaminkite sūrio padažą.

REKLAMA

Lydytą sūrį sutrinkite trintuvu. Kad sūrį būtų lengviau sutrinti, 10 minučių palaikykite jį  šaldiklyje ir sutepkite trintuvę aliejumi. Ten supilkite karštą pieną, įberkite truputį druskos ir plakite iki vientisos masės. Po 5 minučių supilkite sūrio padažą į cukinijas, išmaišykite, pabarstykite raudonėlio.

Belieka išmaišyti ir galite patiekti prie stalo. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].