Tikrai puikus vienos skaitytojos receptas, labai rekomenduojame jį išbandyti!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1/2 sluoksniuotos tešlos pakelio

Kremui:

  • 600 ml pieno
  • 90 g vanilinio pudingo miltelių
  • 2 kiaušinių trynių
  • 90 g cukraus pudros
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 200 g sviesto
  • 50 g vanilinio cukraus

Viršui:

REKLAMA
  • 500 ml plakamos grietinėlės
  • 1 pakelio grietinėlės standiklio

Pagrindui:

  • 70 g plakamos grietinėlės
  • 85 g šokolado (sumaišykite juodąjį ir pienišką)
  • 24 cm skersmens kepimo formos

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Pirmiausia ant kepimo popieriumi iškloto torto formos dugno įdėkite sluoksniuotą tešlą, ji turi užpildyti visą dugno plotą.

REKLAMA

Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus auksinę spalvą (10-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje).

Dabar paruoškite vanilinį kremą:

REKLAMA

Į puodą su pienu suberkite pudingo miltelius, cukrų ir įdėkite du kiaušinių trynius.

Virkite, kol gausis tirštas kremas.

REKLAMA

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.

REKLAMA

Išplaktus kiaušinių baltymus įmaišykite į dar karštą kremą.

Leiskite kremui atvėsti.

REKLAMA

Sviestą išsukite su cukrumi ir įmaišykite į atvėsusį kremą – viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Išplakite grietinėlę kartu su standikliu.

Ant atvėsusio iškepto torto pagrindo paskleiskite pudingo kremą.

REKLAMA

Ant viršaus užtepkite plaktą grietinėlę.

Galiausiai paruoškite glajų:

REKLAMA

Pašildykite grietinėlę ir sudėkite smulkintą šokoladą.

REKLAMA

Šiek tiek palaukite ir išmaišykite.

Supilkite ant pyrago viršaus ir leiskite jam sustingti.

Mėgaukitės!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].