Karštai rauginti agurkai. Vos 15 minučių ir galite mėgautis!

Švieži agurkai nėra labai populiarūs mūsų šeimoje, tačiau lengvai rauginti agurkai nepalieka abejingų. Stengiuosi žiemai jų padaryti kuo daugiau. Bet net vasarą mėgaujuosi šiuo traškiu užkandžiu. Mano mėgstamiausias receptas – lengvai rauginti agurkai karštame sūryme.

REKLAMA

Pats procesas trunka 15 minučių. Viskas, ko jums reikia, yra užvirinti vandenį, sudėti ingredientus į stiklainį ir užpilti. Ir per dieną gauti kvapnių ir skanių agurkų. Dėl karšto gaminimo būdo aš pasirinksiu trumpavaisius agurkus. Sudedamosios dalys nurodomos 3 litrų stiklainiui.

rauginti

REKLAMA

Jums reikės:

  • Agurkų 1,5 kg
  • Vandens 2 l
  • Druskos 2 šaukštų
  • Cukraus 1 valgomojo šaukšto
  • Krienų lapų 1-2 vnt.
  • Serbentų lapų 3-4 vnt.
  • Lauro lapų 2 vnt.
  • Juodųjų pipirų (žirnelių) 6-8 vnt.
  • Kvapiųjų pipirų 2-3 vnt.
  • Krapų 20 g
  • Česnakų 4-5 skiltelių

Gaminimas:

Paruoškite ingredientus. Nuplaukite žalumynus ir agurkus, nupjaukite agurkų galiukus. Nulupkite česnaką.

REKLAMA

Užvirinkite vandenį ir jame ištirpinkite druską ir cukrų.

rauginti

REKLAMA

Agurkus sandariai sudėkite į 3 litrų stiklainį, pakaitomis su žolelėmis ir česnakais. Ant viršaus užberkite pipirų grūdelių ir lauro lapų.

REKLAMA

Agurkus užpilkite verdančiu sūrymu ir uždenkite. Leiskite pastovėti kambario temperatūroje 24 valandas. Įdėkite agurkus į šaldytuvą.

rauginti

REKLAMA

Per tokį trumpą laiką gausite nuostabų užkandį prie virtų bulvių. Traškūs, rauginti agurkai nušluojami nuo stalo akies mirksniu, todėl teks jų atnešti dar.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].