Bananų uogienė. Puikus būdas sunaudoti pernokusius vaisius

Bananai yra vienas iš populiariausių vaisių mūsų platumose. Jie yra beveik visų parduotuvių lentynose bet kuriuo metų laiku. Dėl šio vaisiaus prieinamumo jis yra labai populiarus daugelio desertų ingredientas: pyragai, suflė, pudingai, ledai ir kiti. Tačiau nedaugelis žino, kad iš jų galima pasigaminti paprastą ir labai biudžetinį skanėstą. Ar jums girdėta bananų uogienė?

REKLAMA

Aš mėgstu bananus, todėl visada verdu dvigubą porciją. Norint gaminti bananų uogienę, geriau pasiimti šiek tiek pernokusius vaisius. Šį saldų patiekalą naudoju kaip įdarą blynams, vaikui dedu į varškę ir jogurtą.

uogienė

REKLAMA

Jums reikės:

  • Bananų 500 g
  • Cukraus 180 g
  • Vanilinio cukraus 1 valgomojo šaukšto
  • Citrinų rūgšties 1 šaukštelio
  • Žvaigždinio anyžiaus 1 vnt.

Gaminimas:

Pirmiausia reikia sutrinti bananus šakute. Jums nereikia sutrinti iki vienalytės košės, jei lieka maži gabalėliai – tai nėra baisu.

REKLAMA

Tada įpilkite cukraus, vanilinio cukraus, žvaigždinio anyžiaus ir citrinos rūgšties.

uogienė

REKLAMA

Uždėkite mišinį ant ugnies ir užvirkite. Tada išjunkite ugnį ir palikite uogienę 3-4 valandoms. Praėjus šiam laikui, vėl užvirkite ir pavirkite 10 minučių.

REKLAMA

Uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite ir atvėsinkite.

uogienė

REKLAMA
Ši uogienė gali pradžiuginti ne tik jūsų šeimą. Indelis bananų deserto bus puiki dovana jūsų draugams. Dažniau palepinkite save ir artimuosius saldumynais!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].