Vietoje klasikinio obuolių štrudelio – išbandykite šį receptą! Tai fantastiškai gardus saldumynas prie kavos.

REKLAMA

Receptą jums radome „YouTube“ kanale.

REKLAMA

Jums reikės:

Pagrindui:

REKLAMA
  • 150 ml šilto pieno;
  • 20 g šviežių mielių arba 8 g sausų mielių;
  • 100 g sviesto;
  • 3 kiaušinių;
  • 3 šaukštų cukraus;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 500-550 g kvietinių miltų.

Įdarui:

  • 5-6 obuolių;
  • 1 šaukšto cukraus;
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono;
  • 1 stiklinės kapotų graikinių riešutų.

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi, druska ir minkštu sviestu. Maišykite elektriniu plaktuvu, kol visi ingredientai susimaišys.

  1. Įpilkite šilto pieno ir įdėkite mielių.

REKLAMA
  1. Gerai išmaišykite ir tada suberkite persijotus miltus. Gerai išmaišykite su šaukštu.

  1. Suformuokite tešlą į rutulį ir perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio. Minkykite, kol gausite elastingą, vienalytę ir nelipnią tešlą.

REKLAMA
  1. Dubenį patepkite aliejumi ir įdėkite tešlą į dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir virtuviniu rankšluosčiu ir palikite, kad 1 valandą pakiltų.

  1. Tuo tarpu nulupkite obuolius, išimkite sėklytes ir sutarkuokite juos stambia tarka.

REKLAMA
  1. Įkaitinkite švarią keptuvę ir suberkite į ją tarkuotus obuolius. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės ir išsiskirs šiek tiek sulčių. Įberkite cukraus ir nuolat maišykite.

  1. Užbarstykite cinamono ir vėl gerai išmaišykite. Suberkite smulkintus graikinius riešutus ir gerai išmaišykite.

REKLAMA
  1. Tešlą iš dubens sudėkite ant miltais pabarstytos lentos. Tešlą iškočiokite į ploną paplotėlį ir sutepkite visą paviršių lydytu sviestu.

  1. Gautą įdarą, pagamintą iš obuolių ir riešutų, rankomis tolygiai paskleiskite per visą tešlos paviršių.

REKLAMA
  1. Pradėkite sukti kaip įprastą vyniotinį.

  1. Suspauskite vyniotinio kraštus ir perkelkite visą gaminį ant kepimo popieriaus.
  2. Susukite gautą vyniotinį į didelį ratą, pjaustykite peiliu, bet neperpjaukite per visą plotį.

REKLAMA
  1. Kiekvieną supjaustytą gabalėlį pasukite taip, kad įdaras būtų viršuje.

  1. Uždenkite maistine plėvele ir leiskite pastovėti mažiausiai 20 minučių.

REKLAMA
  1. Nuimkite plėvelę ir paruoštą pyragą patepkite kiaušiniu. Įdėkite į orkaitę.

  1. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol apskrus ir taps gražios auksinės spalvos.

REKLAMA
  1. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Pyragas turi būti minkštas ir purus!

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Vaizdo įrašas:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].